Φιλοζωική οργάνωση ξεκίνησε τράπεζα τροφίμων για κατοικίδια ζώα

Μια τράπεζα τροφίμων που ειδικεύεται σε γεύματα για κατοικίδια ζώα έχει δημιουργηθεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους να στηρίξουν τα αγαπημένα τους κατοικίδα.

Όπως δήλωσε ο Τζακ Λίνελ από το Κέντρο Διάσωσης Ζώων St Giles, λαμβάνουν πολλά αιτήματα να αναλάβουν ζώα που οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα κρατήσουν. Στο τέλος του περασμένου έτους το κέντρο είχε περισσότερα από εκατό ζώα στη λίστα αναμονής που χρειάζονταν νέα σπίτια.

Οποιοσδήποτε λαμβάνει εισοδηματική ενίσχυση ή επιδόματα μπορεί να υποβάλει αίτηση για να λάβει τροφή για γάτες ή σκύλους από τη φιλανθρωπική οργάνωση που βρίσκεται κοντά στο Τάουντον.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο τροφή για σκύλους και γάτες», δήλωσε ο κ. Λίνελ στον Τσάρλι Τέιλορ στην πρωινή εκπομπή του BBC Radio Somerset.

Με το κόστος ζωής συνεχώς να αυξάνεται, τα μέλη της φιλοζωικής οργάνωσης αποφάσισαν ότι ήταν καλή ιδέα να ξεκινήσουν την τράπεζα τροφίμων για κατοικίδια ζώα.

Στόχος είναι να κρατήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα κατοικίδια στα σπίτια τους και να στηρίξουν την τοπική τους κοινότητα.

Ο Τζακ Λίνεν συμβουλεύει όποιον επιθυμεί να αποκτήσει ένα ζώο αυτή τη στιγμή, να σκεφτεί πραγματικά αν μπορεί να αντέξει οικονομικά.

«Δεν είναι φθηνό πράγμα να έχεις ένα ζώο αυτή τη στιγμή με τις τιμές όλων των προϊόντων να έχουν αυξηθεί απότομα τους τελευταίους μήνες», εξήγησε.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ