Αδέσποτη Στοργή: «Ο υπέροχος μεγαλόσωμος άτυχος σκυλάκος, δυστυχώς, δεν τα κατάφερε»

Στενάχωρες ειδήσεις μας μετέφερε το Φιλοζωικό Σωματείο Εορδαίας – Αδέσποτη Στοργή, μέσω της ανάρτησής του στη σελίδα του στο Facebook, αλλά μερικές φορές -αν όχι πάντα- πρέπει να τα βλέπουμε κι αυτά, γιατί πάντοτε υπάρχει και κάποιο δίδαγμα που τα συνοδεύει.

Πριν από δύο ημέρες, το σωματείο έλαβε ενημέρωση για ένα σοβαρό περιστατικό κι ένας εκ των εθελοντών του έσπευσε στο σημείο να βοηθήσει. Ένας μεγαλόσωμος δεσποζόμενος σκυλάκος που κυκλοφορούσε μόνος του, είχε χτυπηθεί από όχημα.

Ο οδηγός, φιλόζωος και κηδεμόνας σκύλου κι ο ίδιος, ήταν φανερά σοκαρισμένος, αλλά μέσα στον πανικό του συμπεριφέρθηκε υπεύθυνα. Δεν ήξερε με ποιο τρόπο θα μπορούσε να το μεταφέρει στο κτηνιατρείο χωρίς να του προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά σε περίπτωση αιμορραγίας.

Όπως περιγράφει το σωματείο, «δεν αδιαφόρησε λεπτό». Ήταν εκεί μόλις κατέφτασε ο εθελοντής και ακολούθησε και στο κτηνιατρείο, όπου ο άτυχος σκυλάκος μεταφέρθηκε. Ήταν στεναχωρημένος και γεμάτος τύψεις, παρόλο που -όπως σημειώνει το σωματείο- «δεν είχε πραγματικά την ευθύνη».

Όσον αφορά τον ιδιοκτήτη του σκύλου, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Εορδαίας αρκέστηκε στο να αναφέρει ότι δε θα κάνει κανένα σχόλιο για το τηλεφώνημα που του έκαναν. Αν και μπορούμε όλοι μας να φανταστούμε τι ειπώθηκε σε αυτό το τηλεφώνημα… Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι ο σκύλος πριν το περιστατικό ήταν σε άριστη κατάσταση και με microchip, μέσω του οποίου βρέθηκαν και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η Αστυνομία από τον κύριο που χτήπησε άθελά του τον άτυχο σκύλο και άνδρες της έσπευσαν άμεσα στο κτηνιατρείο.

Ακολουθεί το τελευταίο απόσπασμα της ανάρτησης του σωματείου “Αδέσποτη Στοργή”, το οποίο συμπυκνώνει με εύστοχο και συνοπτικό τρόπο όσα πρέπει να κρατήσουμε, ως κηδεμόνες ζώων, από τα παραπάνω:

«Με την αφορμή αυτού του περιστατικού, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι χρειάζεται μεγάλη υπευθυνότητα όταν αναλαμβάνουμε μια ζωή και έχουμε την ευθύνη της, δεν αφήνουμε ποτέ τα κατοικίδια μας να βγαίνουν χωρίς την επίβλεψη μας και χωρίς λουρί (φυσικά πάντα συμβαίνουν και τα απρόοπτα, όπως το να διέφυγε από την προσοχή του ιδιοκτήτη και πολλά ακόμα). Επειδή συμβαίνει συχνά, όμως, να κυκλοφορούν οικόσιτα χωρίς επίβλεψη, πρέπει να κατανοήσουν κάποιοι ότι τα ζώα -σε αυτήν την περίπτωση ο σκύλος- δεν αντιλαμβάνονται τον κώδικα οδικής συμπεριφοράς.

Ο υπέροχος μεγαλόσωμος άτυχος σκυλάκος, δυστυχώς, δεν τα κατάφερε».

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ