Κερτ, ο γάτος διάσωσης που αποκτά viral φήμη στο TikTok και ο κηδεμόνας του που ενθαρρύνει την υιοθεσία ζώων

Οι γάτες έχουν εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο και μπορούν να αποκτήσουν παγκόσμια φήμη με χαριτωμένα βιντεάκια στα κοινωνικά δίκτυα. 

Αυτό συνέβη με τον Αμπραάμ Ένγκλ στο TikTok, ο οποίος απέκτησε σχεδόν εννέα εκατομμύρια followers με τη βοήθεια του αγαπημένου του γάτου, Κερτ.

Σε μια συνέντευξη στο Fox News Digital, ο 20χρονος Ένγκλ από το Νάσβιλ, μοιράστηκε πώς ο λογαριασμός του στο TikTok εκτοξεύτηκε μέσα σε μια νύχτα, όταν δημοσίευσε βίντεο με τον πορτοκαλί γάτο που είχε διασώσει. 

Ο Ένγκλ εξήγησε ότι συμμετείχε σε μία πρόκληση με τους φίλους του το 2019 για το ποιος θα έφτανε πρώτος τους 10.000 followers στην τότε ανερχόμενη εφαρμογή.

Αφού δημοσίευσε ένα βίντεο με τη γάτα του, Κερτ, να χορεύει στο τραγούδι “No Idea” του Don Toliver τον Δεκέμβριο του 2019, ο λογαριασμός του Ένγκλ – που τότε είχε 8.000 followers – απογειώθηκε, αφού όταν ξύπνησε την επόμενη μέρα είδε τους ακόλουθους να έχουν φτάσει στους 20.000. Ως το βράδυ μέτραγε 100.000 ακόλουθους! 

@abrameng best dancer on this app.. get me to 10k #foryou #fyp #cat #viral #SpotifyWrapped #winterbreak ♬ No Idea – Don Toliver

Το βίντεο που τους εκτόξευσε σε τροχιά viral φήμης απέκτησε 6,3 εκατομμύρια likes και 34,5 εκατομμύρια προβολές ενώ ο λογαριασμός του Ένγκλ στο TikTok έχει αυτή τη στιγμή 8,8 εκατομμύρια followers και 518 εκατομμύρια likes.

«Απλώς συνέχισα να δημοσιεύω βίντεο με τον γάτο και ο κόσμος συνέχισε να τον ερωτεύεται», είπε.

Τον Νοέμβριο του 2019, ο Ένγκλ βρήκε τον Κερτ, ο οποίος ήταν αδέσποτος στη μικρή πόλη του το Πέρβις του Μισισίπι. Παρόλο που η μητέρα του έλεγε πάντα “όχι” στο να φέρνει γάτες στο σπίτι τους, ο Ένγκλ εμφανίστηκε με τον Κερτ ούτως ή άλλως.

Δεδομένου ότι ο Κερτ ήταν μόλις λίγων εβδομάδων – και ήταν “σούπερ μικρός” και κοκαλιάρης – η μητέρα του επέτρεψε στον Ένγκλ να φροντίσει “προσωρινά” τη μικροσκοπική γάτα. Αλλά καθώς ο δεσμός του Ένγκλ και του Κερτ μεγάλωνε, ήταν σαφές ότι θα ήταν μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεν ήξεραν ότι ο Κερτ θα άνοιγε το δρόμο για το μέλλον του Ένγκλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αφού αναγνώρισε ότι θα μπορούσε να βγάλει τα προς το ζην από την ανάρτηση βίντεο, ο Ένγκλ αποφάσισε να εγκαταλείψει την τριτοβάθμια εκπαίδευση και να ασχοληθεί πλήρως με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τι το ιδιαίτερο έχει αυτή η γάτα;

Από τότε που τόλμησε να γίνει σταρ του TikTok, ο Ένγκλ πιστεύει ότι ο λογαριασμός του έχει κερδίσει την προσοχή επειδή οι θαυμαστές του ήταν σε θέση να παρακολουθούν τον γάτο καθώς μεγάλωνε.

Η μοναδική προσωπικότητα του Κερτ έγινε επίσης εμφανής – και οικεία – στους ακόλουθους, σημείωσε ο Ένγκλ.

Όπως αναφέρει, τα βίντεο που αποδίδουν καλύτερα περιλαμβάνουν χορό με δημοφιλή τραγούδια. Το πιο viral βίντεό του, που δημοσιεύτηκε στις 5 Αυγούστου 2020, παρουσίαζε τον Κερτ να χορεύει στο “I Wanna Love You” των Akon και Snoop Dogg.

@abrameng every beat 🥶 #foryou #foryoupage #fyp #viral #GotMilkChallenge #TikTokRecipe ♬ original sound – ♡ arilive

Το βίντεο συγκέντρωσε 25,3 εκατομμύρια likes και 203,7 εκατομμύρια προβολές.

Ένα άλλο viral βίντεο, που αυτή τη στιγμή έχει 6,2 εκατομμύρια likes, δείχνει τον Ένγκλ να τυλίγει τον Κερτ σε μια κουβέρτα σαν μπουρίτο. 

Η δημοσιότητα δίνει στον Ένγκλ βήμα για να ενθαρρύνει την υιοθεσία ζώων. «Τα ζώα διάσωσης σώζουν και εσάς», είπε. «Ο δεσμός με ένα κατοικίδιο ζώο αξίζει 100%», συμπληρώνει.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ