Ο Νώε ψάχνει τη δική του κιβωτό

Γνωρίστε τον Νώε, το πανέμορφο αυτό σκυλάκι που ψάχνει οικογένεια.

Τι έμαθαν για εκείνον μέσα από τη φιλοξενία του: Αγαπάει πολύ τις αγκαλιές και τα χάδια και φοβάται τρομερά τις βροντές και τα πυροτεχνήματα. Μάθαμε επίσης ότι μπορεί να συμβιώσει με αλλά ζώα αρμονικά. Λατρεύει τους ανθρώπους και είναι πολύ ήρεμος.

Εξέλιξη υγείας

Έχει τελειώσει τη θεραπεία του με μιλτεφοράν και οι εξετάσεις του δείχνουν ότι όλα είναι καλά. Τίτλος θα γίνει μετά το 3μηνο – 4μηνο από την ολοκλήρωση της θεραπείας του.

Αναρωτιούνται

Γιατί κανένα ενδιαφέρον για τον Νώε; Γιατί κανείς δε θέλει να υιοθετήσει έναν ενήλικο σκύλο με μια χρυσή καρδιά και έναν υπέροχο χαρακτήρα; Γιατί να μην του αξίζει ένα δικό του, όλο δικό του σπίτι μετά από όλα αυτά που έχει ζήσει;

Η ιστορία του

Τον Μάιο του 2022 εθελόντρια ενημερώθηκε πως υπάρχει τραυματισμένο ζώο από όχημα σε περιοχή κοντά στα Οινόφυτα. Το ζώο άμεσα μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο με τραύματα στο πόδι και μετά από τις αιματολογικές εξετάσεις που έγιναν βρέθηκε θετικός σε ερλίχεια, ανάπλασμα, καλαζάρ και διαγνώστηκε με χρόνιο αναπνευστικό πρόβλημα.

Όλα τα παραπάνω τον κράτησαν στο κλουβί της κλινικής για 2 ολόκληρους μήνες όπου και πήρε θεραπεία για ερλίχεια, ανάπλασμα και επουλώθηκαν οι πληγές του.
Παρά τις προσπάθειες της κοπέλας να του βρει σπίτι, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε και η επανένταξη ήταν μονόδρομος.

Τον Οκτώβριο του 2022 εθελοντής που ζει στην περιοχή και γνωρίζει το ζώο, το είδε σε τραγική κατάσταση. Ήταν γεμάτος πληγές, φαινόταν να πονάει όταν περπατούσε, έτρεμε και έκλαιγε.

Η κλινική πάλι ήταν η μόνη λύση, νοσηλεύτηκε ξανά. Στις 7/12/22 βρέθηκε φιλοξενία στην Αθήνα και μεταφέρθηκε εκεί με σκοπό να κάνει τη θεραπεία του με μιλτεφοράν, που όπως μας διαβεβαίωσε η γιατρός θα τον βοηθήσει τρομερά, όμως δεν παύει να του έχει μείνει ένα σοβαρό κατάλοιπο ύστερα από το αναπνευστικό πρόβλημα που πέρασε που καθιστά στην επιστροφή του στο δρόμο τουλάχιστον απαγορευτική.

30 κιλά 6-7 ετών
Περιοχές Χαλκίδα / Αττική


Πληροφορίες: Adopt a paw today

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ