Βιβλίο του Χόρχε Κάπα : «Τσίτσος, η γάτα που μιλούσε πολύ»

Ένα βιβλίο γραμμένο από τον γεννημένο στη Χίο Χόρχε Κάπα.

Η πένα του Χόρχε Κάπα αποτυπώνει την περίσσεια φαντασία του, που την χρησιμοποίησε για να μας προσφέρει ένα βιβλίο για μία όχι και τόσο συνηθισμένη γάτα. Για μία γάτα που… μιλούσε πολύ!


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο «Τσίτσος, η γάτα που μιλούσε πολύ», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, διηγείται την ιστορία μιας γάτας που ζούσε με βάση το ιερό τρίπτυχο «όταν νυστάξεις κοιμήσου, όταν πεινάσεις φάε και στο ενδιάμεσο γλείψου». Ο Τσίτσος, όμως, ήταν πιο προνομιούχος από άλλες γάτες, αφού ζούσε μέσα σε ανάκτορα και περιτρυγιριζόταν από 15 ανυπόληπτες γάτες-πληβείους, ενώ είχε επίσης για υπηρέτη του τον ουμανιστικό πατέρα του. Ώσπου κάποια στιγμή συνέβη κάτι συνταρακτικό. Κάτι που δεν είχε συμβεί για χιλιετηρίδες: Ο Τσίτσος ανακάλυψε ότι μπορεί να μιλήσει!

Από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα, δεν σταμάτησε να επιδίδεται σε ατέρμονους διαλόγους με τον πατέρα του, συζητώντας για τα μυστικά και τις αλλόκοτες συμπεριφορές της γάτας και για την αδιαμφισβήτητη υπεροχή της έναντι στους ανθρώπους. Μέσα από έντονες πνευματικές ζυμώσεις, πανάρχαια, εναγώνια ερωτήματα όπως «υγρή ή ξηρά τροφή», «στείρωση ή όχι», μπόρεσαν επιτέλους να απαντηθούν, αλλά οι δύο θαρραλέοι συζητητές δεν σταμάτησαν εκεί. Καταπιάστηκαν και με φιλοσοφικά ζητήματα, όπως το εάν υπάρχει νόημα στη ζωή και εάναυτή η μυστηριώδης ουρά που «κουβαλάει» μια γάτα για ολόκληρη τη ζωή της είναι δική της ή ξένη.

Και ενώ ζούσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα, κάτι το σκοτεινό, το απειλητικό συνέβη κάπου στην Άπω Ανατολή, κάτι που απείλησε να ανατρέψει ολοκληρωτικά την καθεστηκυία τάξη στην αυτοκρατορία της πριγκίπισσας Τσίτσου!

«Αγαπητοί μου followers, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ανοιχτά για την κατάκτηση του κόσμου από το είδος μου, με τη βοήθεια του πτωχού ανθρώπου μου.

Με αγάπη, Τσίτσος, η γάτα που μιλούσε πολύ»

Αριστερά το εξώφυλλο του βιβλίου και δεξιά ο Χόρχε Κάπα αγκαλιά με τη γάτα του
Αριστερά το εξώφυλλο του βιβλίου και δεξιά ο Χόρχε Κάπα αγκαλιά με τη γάτα του

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Χόρχε Κάπα γεννήθηκε στη Χίο, όπου και έζησε τα πρώτα δεκαεπτά χρόνια της ζωής του. Αργότερα, μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Αφού τις ολοκλήρωσε, παρακολούθησε έναν μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στην Εφαρμοσμένη Γενετική. Μετά την περάτωση των σπουδών του, επέστρεψε στη Χίο, όπου και ζει τα τελευταία έντεκα χρόνια. Όπως αναφέρει ο ίδιος, αγαπά να παρατηρεί ό,τι συμβαίνει μέσα και έξω του!

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο «Τσίτσος, η γάτα που μιλούσε πολύ» στην ιστοσελίδα των Εκδόσεων Διόπτρα.


Μπορείτε επίσης να διαβάσετε απόσπασμα από το βιβλίο κάνοντας κλικ εδώ.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ