Την Τρίτη 16 Μαΐου Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών ο Άκης Μπουρλά

Την Τρίτη 16 Μαΐου, στις 7 στο Πανεπιστήμιο Πατρών ο ισχυρός άνδρας της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer  Άλμπερτ (Άκης) Μπουρλά θ’ ανακηρυχθεί Επίτιμος Διδάκτορας των Τμημάτων Ιατρικής και Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η σχετική απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου κοινοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2023 στον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας και στους προέδρους των Τμημάτων Ιατρικής και Φαρμακευτικής.

Στη δε επιστολή του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας ανέφερε σχετικά ότι: «Σας ενημερώνουμε ότι η Σύγκλητος, στην υπ’ αριθ. 215/9.2.2023 συνεδρίαση της, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την απονομή του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα των Τμημάτων Ιατρικής και Φαρμακευτικής στον Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Φαρμακευτικής Εταιρείας Pfizer, μετά από εισήγηση της Συνέλευσης της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών υγείας (αριθμ. έκτακτης συνεδρίασης 121/7.2.2023), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16, παρ. 4, εδ. κ του Ν. 4957/2022 και του άρθρου 76 παρ. 2 του Εσωτερικού Κανονισμού του Πανεπιστημίου Πατρών (ΦΕΚ 3899/25.10.2019 τ.Β΄)».

Πέρυσι τον Απρίλιο ο Άκης Μπουρλά παρασημοφορήθηκε απ’ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Σωτήρος, για τη συμβολή του στην έρευνα για το εμβόλιο κατά του Covid-19.

Σχετικά Άρθρα

Stay Connected

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ