Απόψε η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Παπαδημητρίου «Διασκεδάζοντας με τη χρήση ζώων – Νομικές και Φιλοσοφικές προσεγγίσεις»

Οι εκδόσεις Ρίζες σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Παπαδημητρίου με τίτλο «Διασκεδάζοντας με τη χρήση ζώων – Νομικές και Φιλοσοφικές προσεγγίσεις».

Η συγγραφική αυτή προσπάθεια εξετάζει διάφορες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις οι οποίες απαιτούν την παρουσία ζώων (π.χ. τσίρκο, ζωολογικοί κήποι, ιπποδρομίες, κυνήγι κτλ) ενώ παραθέτει σχετικά κοινωνικά, ιστορικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά δεδομένα.

Ταυτόχρονα, αναλύει τις συνέπειες που επιβαρύνουν τους μη ανθρώπινους πρωταγωνιστές τους, δηλαδή τα ζώα.

Η έρευνα αυτή εμβαθύνει παράλληλα και σε άλλα γνωστικά πεδία αφού διερευνάται η εξέλιξη της ελληνικής νομοθεσίας που αφορά τα ζώα, από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα. Ομοίως, σε φιλοσοφικό επίπεδο, τίθενται στο μικροσκόπιο θέσεις που διατυπώθηκαν από εξέχουσες μορφές της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας σχετικά με την αξία των ζώων και την ιεράρχησή τους συγκριτικά με τον άνθρωπο.

Τελικά, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα, το βιβλίο παρακινεί το αναγνωστικό κοινό να σχηματίσει μία τεκμηριωμένη άποψη για το αν τελικά είναι ηθικό να διασκεδάζουμε με τα ζώα.

Η παρουσίαση θα γίνει την Τρίτη 11/6 στο χώρο Πολιτικής και Πολιτισμού “Ρήγας Βελεστινλής” (Ξενοφώντος 4, Σύνταγμα, Αθήνα) ώρα 7:30 μ.μ.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ