Λάρνακα: Εκδήλωση στο καταφύγιο σκύλων στην Αραδίππου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Η 4η Απριλίου έχει καθιερωθεί από το 2010 ως η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων. Δυστυχώς στην Κύπρο το πρόβλημα της εγκατάλειψης ζώων και ιδιαίτερα σκύλων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Τα καταφύγια των εθελοντών είναι ήδη γεμάτα, οι δήμοι και οι κοινότητες αδυνατούν για τους δικούς τους λόγους να εφαρμόσουν την νομοθεσία και τελικά βλέπουμε πλέον και το φαινόμενο να δημιουργούνται αγέλες από σκύλους στην προσπάθεια τους να βρουν τροφή και στέγη να επιτίθενται και σε ανθρώπους.

Το Κόμμα για τα Ζώα εξηγεί ότι τα ζώα δεν φταίνε σε τίποτα για να θυματοποιούνται, αλλά οι άνθρωποι που δεν δείχνουν την ανάλογη αγάπη, σεβασμό και συμπόνια όπως τους αξίζει.

Στην προσπάθεια του για να αναχαιτίσουν αυτή την αρνητική κατάσταση και εικόνα που εκπέμπει η χώρα, αντιπροσωπεία του κόμματος και ο Δήμαρχος Λάρνακας θα ευρίσκονται την Πέμπτη 4 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, στις 12 το μεσημέρι στο καταφύγιο σκύλων στην Αραδίππου (κάτω από την προστασία του Συνδέσμου Προστασίας Ζώων και Πουλιών Λ/κας – Αμ/στου).

Καλούν όλους και όλες όπως συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια για να προβάλουν και να διαφωτίσουν τους πολίτες ότι επιτέλους είμαστε ένα πολιτισμένο και ευρωπαϊκό κράτος και ότι θα πρέπει να μην αγοράζουμε σκυλιά αλλά να υιοθετούμε και γιατί και αυτά έχουν δικαίωμα στην ζωή, έχουν δικαίωμα να αγαπηθούν και να αγαπήσουν και έχουν το δικαίωμα να έχουν ένα σπίτι μια οικογένεια που να τα συμπονά και όχι να τα εγκαταλείπει ή να τα κακομεταχειρίζεται.

Δώστε τους μια ευκαιρία – το αξίζουν

ΥΓ: Πληροφορίες 99621773 και 99416852


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ