Στις 9 Ιουλίου τρέχουμε στο Penny Marathon στην Αθήνα για τα αδέσποτα ζώα

Την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023 θα διεξαχθεί το Penny Marathon στην Αθήνα με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα αδέσποτα ζώα και ανεπιθύμητα ζώα συντροφιάς στην Ελλάδα και την αναγνώριση του έργου εκατοντάδων εθελοντών που μάχονται για την ευζωία των ζώων.

Τα χρήματα που συγκεντρώνονται μέσω δωρεών και πωλήσεων χρησιμοποιούνται κυρίως για διάσωση-στέγαση, κτηνιατρικά έξοδα, διαμονή, τροφή, στειρώσεις, εμβολιασμούς, ταξίδια και άλλα βασικά έξοδα.

Ο μαραθώνιος πήρε το όνομά του από ένα ελληνικό αδέσποτο σκυλί, του οποίου η ζωή, όπως και πολλών άλλων σαν τη δική της, έληξε τραγικά. Πραγματοποιείται σε πόλεις σε όλο τον κόσμο μια συγκεκριμένη ημέρα του Ιουλίου.

Πού αποσκοπεί το Penny Marathon Athens;

Αυτός ο μαραθώνιος διοργανώνεται και χρηματοδοτείται από ανθρώπους που θέλουν να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα δεινά των αδέσποτων και ανεπιθύμητων ζώων (συγκεκριμένα ζώα συντροφιάς, όπως γάτες και σκύλους) στην Ελλάδα και να αναγνωριστεί το έργο των εκατοντάδων εθελοντών καλής διαβίωσης των ζώων σε αυτή τη χώρα. Μερικά από τα μηνύματα είναι ως ακολούθως.

Πόσο κοστίζει η εγγραφή;

Η εγγραφή είναι δωρεάν. Φέτος το Penny Marathon συνεργάζεται με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), και το τελευταίο μέρος της διαδρομής θα πραγματοποιηθεί στο ΚΠΙΣΝ. Το ΚΠΙΣΝ βρίσκεται Συγγρού 364, στην Καλλιθέα.

Πού θα πραγματοποιηθεί;

Υπάρχουν δύο επιλογές συμμετοχής. Διαβάστε τις οδηγίες παρακάτω και θα υπάρχουν σημαίες και πανό σε συγκεκριμένα σημεία μέσα στην διαδρομή του ΚΠΙΣΝ.

Όλοι οι δίποδοι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα βραχιολάκι, στο σημείο της εκκίνησης, με το οποίο θα μπορούν να λάβουν τις παροχές που θα τους προσφέρουμε για τον αγώνα (όπως νερό, μπανάνες κλπ). Κάθε τετράποδος συμμετέχοντας, θα λάβει ένα φουλάρι Penny Marathon.

  • Μπορείτε να λάβετε μέρος στα 4 χλμ τρέξιμο ή ποδήλατο εντός του ΚΠΙΣΝ.

Ώρα συνάντησης: 09:00 πμ
Ώρα εκκίνησης: 09:30 πμ ΑΥΣΤΗΡΑ
Το σημείο συνάντησης και εκκίνησης για τα 4χλμ τρέξιμο η ποδήλατο είναι το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ.

  • Μπορείτε να τρέξετε τα 2 τελευταία χιλιόμετρα με τον σκύλο σας.

Το σημείο συνάντησης και εκκίνησης για τα 2χλμ τρέξιμο με τον σκύλο σας είναι το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ.

Ώρα συνάντησης: 09:15
Ώρα εκκίνησης: 09:45 ΑΥΣΤΗΡA

Στην συνέχεια, όπου θα προστεθούν και οι κηδεμόνες με τα σκυλιά τους που θέλουν να συμμετέχουν (πάντα με τη χρήση λουριού), θα κάνει δυο γύρους, ενός χιλιομέτρου ο καθένας, περιμετρικά του Καναλιού και θα τερματίσετε όλοι μαζί στο σημείο εκκίνησης όπου είναι και το σημείο τερματισμού. Στο τερματισμό θα σας περιμένει και το γεύμα σας.

Η διοργανωτές ζητούν να είστε υπομονετικοί και ευέλικτοι καθώς όλοι θα τρέξουν για έναν όμορφο σκοπό. Οι χρόνοι παραπάνω είναι εκτιμήσεις και μπορεί να καθυστερήσουν για διάφορους λόγους.

Ποια θα είναι η διαδρομή;

Η διαδρομή για τα 4 χλμ τρέξιμο είναι 2 χιλιόμετρα περιμετρικά του ΚΠΙΣΝ επί του ποδηλατόδρομου και 2 στροφές του 1 χιλιόμετρου περιμετρικά του καναλιού.

Χρειάζεται να δηλώσω ή μπορώ απλά να έρθω στην εκκίνηση;

Ναι, η εγγραφή είναι υποχρεωτική για να έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα και μπορέσουν να σας προσφέρουν μία τέλεια και ασφαλή εμπειρία.

Για εγγραφές και συχνἐς ερωτἠσεις, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα pennymarathon.com

Είναι επίσημος αγώνας;

Όχι, δεν είναι. Δεν υπάρχει κόστος εγγραφής. Ο χρόνος σας δεν θα καταγραφεί. Δεν θα πάρετε αριθμό. Οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε αυτό το μαραθώνιο το κάνουν για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω. Σας ζητούν να τηρηθούν οι κανόνες που υπαγορεύει η κοινή λογική. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτό το αγώνα είναι ευγενικοί με τους άλλους και λογικοί. Θέλουν αυτό να είναι διασκεδαστικό, ασφαλές και εξαιρετικά θετική εμπειρία, και θέλουν να συνεχίσουν κάθε χρόνο. Αλλά, τελικά, είστε υπεύθυνοι για τη δική σας συμπεριφορά.

Ροφήματα θα παρέχονται;

Ναι, νερό για όλους και μπανάνες για τους δρομείς. Εάν έχετε κάποια ιδιαίτερη απαίτηση (π.χ. τζελ), θα χρειαστεί να το φέρετε εσείς. Είναι πιθανό ότι κάποιος ποδηλάτης θα μπορέσει να το μεταφέρει για εσάς.

Τι άλλο χρειάζεται να φέρω μαζί μου;

Θα γιορτάσετε όλοι μαζί στο τερματισμό οπότε μπορεί να χρειαστείτε λίγα χρήματα για να πάρετε κάτι (ίσως για να κάνετε και μία δωρεά για τα ζώα που σας έχουν ανάγκη!). Αν θέλετε να έχετε μία δεύτερη αλλαξιά ρούχα, ένας εθελοντής οδηγός ίσως να μπορούν να τα κουβαλήσουν για εσάς.

Οι ποδηλάτες είναι υποχρεωτικό να έχουν βασικό εξοπλισμό για αλλαγή σαμπρέλας σε περίπτωση που σκάσει ένα λάστιχο.

Μπορούν οι φίλοι μας να μας συναντήσουν στο τέρμα του μαραθωνίου;

Ναι. Μπορούν να σας περιμένουν στο Κέντρο Επισκεπτών, εντός του ΚΠΙΣΝ, όπου είναι το σημείο τερματισμού μας.

Η ώρα τερματισμού θα είναι περίπου μεταξύ 10:00-10:30.

Θα υπάρχει κάτι για φαγητό;

Όλοι οι συμμετέχοντες στον αγώνα, θα λάβουν μετά τον τερματισμό τους φαγητό και νερό. Θα έχουμε επίσης και κάτι ιδιαίτερο για όσους τερματίσουν!

Θα υπάρχει φωτογράφος;

Ναι, όλοι η εκδήλωση θα καλυφθεί φωτογραφικά και με βίντεο.
Η κεντρική ιδέα είναι να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο απέναντι στα αδέσποτα ζώα, και οι φωτογραφίες θα βοηθήσουν πολύ σε αυτό. Για αυτό μην ντραπείτε, γιατί πιθανόν να είστε σε κάποια φωτογραφία ή στο βίντεο.

Πώς μπορώ να κάνω μία δωρεά;

https://www.mycause.com.au/events/pennymarathon

Δεν μπορώ να συμμετέχω τελικά στο Penny Marathon, πως μπορώ να ακυρώσω την συμμετοχή μου;

Ο μαραθώνιος θα διεξαχθεί υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, αν για κάποιο λόγο, δεν θα μπορείτε τελικά να συμμετέχετε παρακαλώ στείλτε μας ενημερωτικό email στο [email protected]


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ