Ευρωπαϊκή και Εθνική Στρατηγική για τον Καρκίνο: Το ψηφιακό άλμα προς τη βελτίωση της ογκολογικής φροντίδας

Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της ΝΔ Πίστη Κρυσταλλίδου παραβρέθηκε στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: «Ευρωπαϊκή και Εθνική Στρατηγική για τον Καρκίνο: Το ψηφιακό άλμα προς τη βελτίωση της ογκολογικής φροντίδας».

Η συζήτηση διοργανώθηκε από τον Ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο και την ΕΛΛΟΚ – Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας All.Can.

Ο καρκίνος είναι μετά τα καρδιαγγειακά η πιο συχνή αιτία θανάτου για τους Ευρωπαίους.

Για την αντιμετώπιση αυτού του, η Ευρωπαϊκή Ένωση υλοποιεί το Ευρωπαϊκό Σχέδιο κατά του Καρκίνου, με 10 εμβληματικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της πρόληψης, της διάγνωσης και της αποκατάστασης (προγράμματα EU4Health, “Horizon Europe” και “Ψηφιακή Ευρώπη”).

Η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της ΝΔ Πίστη Κρυσταλλίδου με τον Ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο

Ταυτόχρονα, η νέα Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για το Φάρμακο προασπίζει την έγκαιρη και ισότιμη πρόσβαση των ασθενών με καρκίνο σε καινοτόμες θεραπείες και νέες τεχνολογίες, απαραίτητες για την αντιμετώπιση της νόσου, κάτι που η χώρα μας το έχει κατακτήσει ήδη.

Στη συζήτηση έγινε ακόμη λόγος για τη χρησιμότητα της ψηφιακής τεχνολογίας με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση και την ενίσχυση της γνώσης, για την καλύτερη θεραπεία των ασθενών.

Τέλος, αναφέρθηκε ο τρόπος με τον οποίο τα διάφορα ψηφιακά εργαλεία (μητρώα ογκολογικών ασθενών, ψηφιακή διασύνδεση κλινικών, real world data, τηλεϊατρική) δημιουργούν προοπτικές και συνθήκες αξιοποίησης της επιστημονικής προόδου προς όφελος της υγείας και ειδικότερα των ασθενών με καρκίνο. Ένα στοίχημα που θα πρέπει η Ελλάδα να κερδίσει.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον ευρωβουλευτή κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο και στον πρόεδρο της ΕΛΛΟΚ κ. Γιώργο Καπετανάκη για αυτή τους την πρωτοβουλία.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ