Άφησαν κοπάδι αιγοπροβάτων στην βραχονησίδα Μάκρη χωρίς νερό και τροφή (φωτο & βίντεο)

Ο Γιώργος Κρητικός, διασώστης του κυνοκομείου Ρόδου, καταγγέλλει ότι κτηνοτρόφος άφησε στην βρταχονησίδα Μάκρη ένα κοπάδια αιγοπροβάτων χωρίς τροφή και νερό με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να πεθάνουν από ασιτία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, ειδοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου με φωτογραφικό υλικό για το γεγονός, ενώ έχει γίνει ήδη καταγγελία στην Εισαγγελία για την υπόθεση, που έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Ο κ. Κρητικός αναφέρει πως τα ζώα θα πρέπει να είχαν μείνει πολύ καιρό χωρίς τροφή και νερό, γιατί είναι τόσο εξουθενωμένα, που χάνουν την ισορροπία τους και πέφτουν από τα βράχια και σκοτώνονται.

Εκτιμά ότι αρχικά το κοπάδι αριθμούσε γύρω στα 50 ζώα. Όπως λέει, έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια σίτισης των ζώων, τα οποία δυσκολεύονται να φτάσουν στα σημεία σίτισης, λόγω αδυναμίας. Υπολογίζεται ότι σήμερα είναι ζωντανά γύρω στα 25.

Εθελοντές έχουν καταφέρει να διασώσουν δύο από αυτά, από τα ψηλά σημεία όπου είχαν καταφύγει.

Ο Γιώργος Κρητικός ανέφερε πως θα έρθει σε βοήθεια και το Λιμενικό, για να ελεγχθούν και άλλες βραχονησίδες, στις οποίες ενδεχομένως κάποιοι κτηνοτρόφοι να έχουν αφήσει κι άλλα ζώα.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ