Αγώνες Παρατήρησης Πουλιών 2023: 12-14 Μαΐου

Όπως κάθε Άνοιξη, μαζί με τον ερχομό των μεταναστευτικών πουλιών, παρατηρητές πουλιών από όλη την Ελλάδα θα γιορτάσουν την ανοιξιάτικη μετανάστευση με ένα συναρπαστικό διήμερο Αγώνων Παρατήρησης Πουλιών!

Ειδικά φέτος, που η ημερομηνία διεξαγωγής των Αγώνων συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πουλιών (World Migratory Bird Day (WMBD), οι φτερωτοί μετανάστες έχουν την τιμητική τους!

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ξεκινάει με τον 16o Αττικό Αγώνα Παρατήρησης Πουλιών (12-13/5) και συνεχίζει με τον 19ο Αγώνα Παρατήρησης Πουλιών Βόρειας Ελλάδας (14/5).

Όσοι δεν καταφέρουν να λάβουν μέρος στους τοπικούς αγώνες, μπορούν να συμμετάσχουν εκτός συναγωνισμού στον νομό της κατοικίας τους, λαμβάνοντας μέρος στον 5ο Πανελλαδικό Αγώνα Παρατήρησης Πουλιών.

Οι ομάδες των διαγωνιζόμενων θα διατρέξουν κάθε λογής βιότοπους παρατηρώντας και καταγράφοντας τους φτερωτούς “συμπολίτες” μας.

Νικήτριες ομάδες θα ανακηρυχθούν αυτές που θα καταγράψουν τα περισσότερα είδη, ενώ θα βραβευτούν και οι ομάδες που θα παρατηρήσουν τα σπανιότερα είδη πουλιών.

Στόχος όλων μας είναι μέσα από τους Αγώνες Παρατήρησης να στείλουμε πανελλαδικά το μήνυμα του κοινού αγώνα για την προστασία των άγριων πουλιών και των βιοτόπων που έχουν ανάγκη για την επιβίωσή τους, για ελεύθερα μεταναστευτικά περάσματα ενάντια στο παράνομο ανοιξιάτικο κυνήγι, την παγίδευση πουλιών και τη λαθροθηρία και βέβαια… να το διασκεδάσουμε!


Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής: www.ornithologiki.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ