Αγρίνιο: Καταγγέλλουν παράνομη απομάκρυνση αδέσποτων ζώων εγκαταλείποντας τα σε μέρη που κινδυνεύουν – Εικόνες ντροπής

Στο Αγρίνιο φιλόζωοι καταγγέλλουν την παράνομη απομάκρυνση αδέσποτων ζώων και την εγκατάλειψή τους σε μέρη που κινδυνεύουν.

Ειδικότερα, φιλόζωοι της περιοχής, καταγγέλλουν ότι ο Δήμος Αγρινίου απομακρύνει αδέσποτα ζώα από το οικείο τους περιβάλλον και τα μεταφέρει σε περιοχή του Αχελώου ή άλλες απομακρυσμένες περιοχές, όπου συχνά βρίσκουν φριχτό θάνατο πυροβολημένα, δηλητηριασμένα ή άσιτα.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση στο Facebook η φιλόζωη Ειρήνη Μπίτση, συνοδευόμενη από τραγικές εικόνες, τα σκυλιά χαρακτηρίζονται ως ανεπιθύμητα με αποτέλεσμα να περισυλλέγονται και εγκαταλείπονται στην ερημιά με κίνδυνο τη ζωή τους.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Δήμαρχε Γιώργος Παπαναστασίου – Δήμαρχος Αγρινίου το έγκλημα αυτό πρέπει να σταματήσει. Σκυλιά καταδαγκωμένα, χτυπημένα, δηλητηριασμένα, πυροβολημένα στην περιοχή του Αχελώου, όπου οι υπεύθυνοι του Δήμου Αγρινίου εγκαταλείπουν τα ανεπιθύμητα γι’ αυτούς αδέσποτα και περηφανεύονται πως “καθαρίζουν” την περιοχή,
λες και τα ζώα είναι σκουπίδια…»

Και καταλήγει τονίζοντας ότι «Το Αγρίνιο, το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Αιτωλοακαρνανίας, δεν διαθέτει δημοτικό κτηνιατρείο, ούτε χώρο φιλοξενίας για τα αδέσποτα, με αποτέλεσμα τα ζὠα να περισυλλέγονται και να εγκαταλείπονται στην ερημιά με μικρές πιθανότητες επιβίωσης. Βοηθήστε μας να ακουστούμε παντού, κοινοποιήστε και διαμαρτυρηθείτε σε αυτούς που ευθύνονται για την εξόντωση των αδέσποτων στην περιοχή μας!».

Με επιστολή η οποία απευθύνεται στο Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, στον αρμόδιο αντιδήμαρχο για τα ζώα συντροφιάς και κοινοποιείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου, την Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς και τη Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου, η ΠΦΠΟ τονίζει ότι πρόκειται για μία παράνομη πρακτική απομάκρυνσης ζώων και επισημαίνει ότι η μόνη λύση για τη μείωση των αδέσποτων είναι η σωστή ενημέρωση, τα προγράμματα στειρώσεων, η πάταξη παράνομων εκτροφέων, κυρίως κυνηγόσκυλων αλλά και ο έλεγχος με τη συνεργασία της Αστυνομίας σε κυνηγούς και κτηνοτρόφους. Παράλληλα ζητά από την εισαγγελία την διερεύνηση των καταγγελλόμενων.

Ολόκληρη η επιστολή της ΠΦΠΟ

EΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ!

Προς :
1. το Δήμαρχο Αγρινίου
2. τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για τα ζώα συντροφιάς
Κοιν.:
1.Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου
2. Ειδική Γραμματεία διαχείρισης ζώων συντροφιάς
3. Φιλοζωική οργάνωση Αγρινίου

ΘΕΜΑ: Καταγγελίες για παράνομη απομάκρυνση αδέσποτων ζώων και εγκατάλειψή τους σε μέρη που κινδυνεύουν

Κύριοι,

Λάβαμε καταγγελίες του σωματείου μας και άλλων φιλόζωων της περιοχής, σύμφωνα με τις οποίες ο Δήμος Αγρινίου απομακρύνει αδέσποτα ζώα από το οικείο τους περιβάλλον και τα μεταφέρει σε περιοχή του Αχελώου ή άλλες απομακρυσμένες περιοχές, όπου συχνά βρίσκουν φριχτό θάνατο πυροβολημένα, δηλητηριασμένα ή άσιτα.

Σας καλούμε να μας ενημερώσετε πάραυτα, αν η παράνομη αυτή πρακτική απομάκρυνσης αδέσποτων συνεχίζεται από τον Δήμο Αγρινίου.

Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά ότι η λύση για τη μείωση των αδέσποτων είναι ενημέρωση του κοινού, τα συνεχή προγράμματα στειρώσεων, η πάταξη των παράνομων εκτροφέων κυρίως κυνηγόσκυλων και ο έλεγχος με τη συνεργασία της Αστυνομίας σε κυνηγούς και κτηνοτρόφους που διατηρούν μεγάλο αριθμό σκύλων ώστε να εξασφαλιστεί ότι τηρείται ο νόμος περί υποχρεωτικής στείρωσης και απαγόρευσης των ελεύθερων αναπαραγωγών.

Η συνεχής θανάτωση αδέσποτων ζώων όχι μόνο δεν επιλύει το πρόβλημα του αριθμού τους αφού συνεχώς γεννιούνται και εγκαταλείπονται νέα, αλλά αναπαράγει τη βαρβαρότητα και τη βία έναντι συναισθανόμενων πλασμάτων απλώς και μόνο επειδή υπάρχουν.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου στην οποία κοινοποιείται το παρόν, παρακαλείται να διερευνήσει τα καταγγελλόμενα.

Η αναφορά-απάντηση σας να σταλεί (σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 6 του Ν. 3242/2004 (ΦΕΚ 102/Α’/24-5-2004 σχετικά με την υποχρέωση των Διοικητικών Αρχών να απαντούν σε αιτήματα πολιτών) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ