Απομακρύνθηκαν τα νεκρά ζώα από τη Ζηλευτή μετά την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Τρικάλων

Την παρέμβαση Εισαγγελέα προκάλεσαν οι εικόνες με νεκρά ζώα έξω από κτηνοτροφική μονάδα της Ζηλευτής.

Πέρασαν 20 ημέρες από την καταστροφική κακοκαιρία Daniel στα Τρίκαλα και η αποκομιδή των νεκρών ζώων δεν είχε ολοκληρωθεί και σύμφωνα με το trikalaopinion.gr, η εισαγγελέας παρήγγειλε τη διενέργεια προανάκρισης προκειμένου διαπιστωθεί για ποιους λόγους δεν προχώρησε, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η προβλεπόμενη καύση ή ταφή των νεκρών ζώων με τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία να είναι προφανής.

Όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο, ήδη έχει καταθέσει ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Ζηλευτής ενώ κλήθηκε να καταθέσει εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Φόρη Ρόμπο να αναμένεται να είναι αυτός που θα δώσει τις εξηγήσεις.

Με παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Τρικάλων, διέταξε προανάκριση, για να γίνει την Τετάρτη 27/9 το απόγευμα, η περισυλλογή από την εταιρεία KAFSIS των νεκρών ζώων τα οποία είχαν εναποθέσει οι ιδιοκτήτες κτηνοτροφικής μονάδας έξω από τη στάνη τους και τα οποία αποτελούσαν υπαρκτό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Τα νεκρά ζώα μετά από 20 ολόκληρες ημέρες μεταφέρθηκαν για καύση από την εταιρεία η οποία έχει συνάψει σχετική σύμβαση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας παρουσία ενός περιπολικού της Αστυνομίας.

Προφανώς και η προανάκριση για τα αίτια αυτής της ολιγωρίας και τις πιθανές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία θα συνεχιστεί για να παραδοθεί το πόρισμα στην Εισαγγελική Αρχή προς αναζήτηση ενδεχόμενων ευθυνών.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ