Αράχωβα: «Η έρευνα δεν μας δείχνει κάποιον ύποπτο δράστη», λέει η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου

Σε απίστευτο θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του Όλιβερ, του χάσκυ στην  Αράχωβα με το πανελλήνιο να περιμένει με αγωνία τις απαντήσεις για την βάναυση κακοποίηση του σκύλου και επιτέλους να αποδοθεί δικαιοσύνη. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» σήμερα το πρωί η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου ανέφερε ότι η έρευνα δεν δείχνει κάποιον ύποπτο δράστη και αναμένεται η πραγματογνωμοσύνη που πρόκειται να γίνει από φωτογραφίες του ζώου όταν αυτό εξετάστηκε από την πρώτη κτηνίατρο και τους κτηνιάτρους της Περιφέρειας.

Η κτηνίατρος που πρώτη το εξέτασε εμμένει στην άποψή της, τη στιγμή που στο τμήμα Ανθρωποκτονιών αναμένουν τις τελικές απαντήσεις από τον πραγματογνώμονα.

Παραθέτουμε την διάγνωση της κας Κλεονίκης Τόλαπου, της κτηνιάτρου που εξέτασε τον Όλιβερ στις 27 Νοεμβρίου 2023, ώρα 22:00, η οποία αναφέρει:

Έφερε σοβαρό τραύμα στην περιοχή του πρωκτού προκληθέν από αιχμηρό όργανο. Ο δράστης άγνωστος. Προκλήθηκε αιμορραγία και μετά από νάρκωση (γενική αναισθησία) έραψα την περιοχή. Δόθηκε η κατάλληλη αγωγή και τέθηκε σε παρακολούθηση.

«Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί έκαναν όλες τις ενέργειες για το συγκεκριμένο θέμα. Όταν έλαβαν την καταγγελία αναζήτησαν και βιντεοληπτικό υλικό και μαρτυρικές καταθέσεις. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ δεν μας δείχνει κάποιον ύποπτο δράστη. Και έγινε επιλογή να μεταβούν στην Αράχωβα και αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, έμπειροι στην εξιχνίαση εγκλημάτων. Είναι σημαντικές οι εξετάσεις που έχουν γίνει από επιστήμονες στο ζώο, αναμένουμε και μια πραγματογνωμοσύνη που πρόκειται να γίνει από φωτογραφίες του ζώου όταν αυτό εξετάστηκε από την πρώτη κτηνίατρο και τους κτηνιάτρους της Περιφέρειας. Πάντως από το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί δε μας προκύπτει κακοποίηση από άνθρωπο. Είναι από κάμερες της περιοχής και καταθέσεις μαρτύρων», είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Και συμπλήρωσε: «Είναι άνθρωποι που βλέπουν το ζώο να κινείται και με άλλα ζώα. Όλο το προανακριτικό υλικό θα παραδοθεί στην αρμόδια εισαγγελέα. Δεν αποκλείουμε το γεγονός να προήλθε από αδέσποτα σκυλιά η κακοποίηση. Περιμένουμε και τις εργαστηριακές εξετάσεις που δεν έχουν βγει ακόμα τα αποτελέσματα. Ζητήσαμε επιπλέον πραγματογνωμοσύνη».

«Υπάρχουν δύο κτηνίατροι που εξέτασαν το ζώο μετά τον θάνατό του και οι οποίοι έδωσαν καταθέσεις και το πόρισμά τους έχει δοθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή. Υπάρχει υλικό, διάφορες ώρες και μέρες που κινείται με άλλα ζώα και σκυλιά, δεν υπάρχει η μέρα που κακοποιείται, δεν υπάρχει η στιγμή, η σκηνή της επίθεσης», τόνισε κλείνοντας η κ. Δημογλίδου.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ