Αθήνα: Κατάστημα επίπλων στου Ζωγράφου φιλοξενεί 30 γάτες – «Δεν θα σας αφήσω ποτέ» λέει ο ιδιοκτήτης

Της Βασιλείας Καμάρα

Υπάρχει ένα κατάστημα στου Ζωγράφου στην Αθήνα που εκτός από τις υπέροχες αναπαλαιώσεις επίπλων με χρώματα κιμωλίας που δημιουργεί, έχει και αδυναμία στα αιλουροειδή.

Μία φωτογραφία “κουίζ” που δημοσιεύθηκε από την Αθανασία Ραπτοπούλου στην ομάδα «Σατανισμός Και Γάτες», ζητά να βρούμε τις γάτες που φαίνονται στη βιτρίνα.

«Βρες τις γάτες τώρα. Φαίνονται 4, αλλά μέτρησα 11 μέσα! Υπέροχο μαγαζί κάπου στου Ζωγράφου!», γράφει η κ. Ραπτοπούλου στη λεζάντα.

«Φέρτε έπιπλα σας για να αλλάξουν εμφάνιση και να μπορώ να ταΐζω τα 30 που έχω μέσα σε σπίτι και δουλειά και τα υπόλοιπα 70 που είναι έξω…,» απαντάει ο ιδιοκτήτης κ. Αναστασίου κάτω από τη φωτογραφία.

κατάστημα
Φωτο: Nicos Anastasiou

Πρόκειται λοιπόν για το κατάστημα «Change your HOME» του οποίου ο ιδιοκτήτης Νίκος Αναστασίου, έχει μεγάλη αγάπη στις γάτες αφού όπως αναφέρει ο ίδιος, οι γάτες του είναι μέλη της οικογένειάς του και σημαίνουν τόσα πολλά για εκείνον.

Περήφανος γατομπαμπάς, ο Νίκος Αναστασίου λέει ότι το να έχει κατοικίδιο είναι επιλογή του και υπόσχεται πως δεν θα τα εγκαταλείψει ποτέ.

κατάστημα
Φωτο: Nicos Anastasiou

«Το καλοκαίρι έφτασε και η συνηθισμένη τραγωδία ξεκινά, έτσι φέτος αποφάσισα να συμμετέχω στο “Δεν θα σε αφήσω ποτέ”, μια αλυσίδα που μου αρέσει να υποστηρίζω», γράφει όπου οποιοσδήποτε είναι ελεύθερος να συμμετάσχει σε αυτή την εκστρατεία κατά της εγκατάλειψης, αντιγράφοντας και επικολλώντας αυτό στο χρονολόγιο του με μια φωτογραφία του κατοικίδιου.

«Είναι πραγματικά τρομερό το γεγονός ότι ορισμένοι ιδιοκτήτες αποφασίζουν να αφήσουν ή να παρατήσουν τα κατοικίδια τους πίσω για να πάνε διακοπές. Είναι μια φρικτή πράξη που δείχνει την ακραία έλλειψη ενσυναίσθησης της ανθρώπινης ψυχής και υποκινεί απίστευτη δυστυχία και θλίψη στα ζώα που πλήττονται», καταλήγει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Αναστασίου είναι εθελοντής και διαχειριστής του φιλοζωικού σωματείο στο Facebook «Αδεσποτάκια Ζωγράφου» όπου με τις δράσεις του βοηθάει τ᾽αδέσποτα της περιοχής φροντίζοντας για τη σίτιση, τη στείρωση και την περίθαλψή τους, κι αρκετοί είναι εκείνοι που αναγνωρίζουν το φιλοζωικό του έργο.

Φωτο: Nicos Anastasiou

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ