Αττική: Εντόπισε σκύλο σε κατάσταση σήψης και δεν του γύρισε την πλάτη (εικόνες & βίντεο)

Μπορεί οι εικόνες του σκύλου να είναι σκληρές ωστόσο το ενδιαφέρον μιας γυναίκας που τον ανακάλυψε, δείχνει ότι η ανθρωπιά ζει και βασιλεύει.

Ο λόγος για μια γυναίκα που εντόπισε ξαπλωμένο στη μέση του δρόμου έναν σκύλο που αρχικά, όπως περιγράφει η ίδια, νόμιζε ότι ήταν μία πεταμένη βελέντζα.

Η Ιωάννα Πάσχου βρήκε τον σκύλο σε άθλια κατάσταση, με ένα σμήνος από μύγες γύρω του, γεμάτος σκυλάκια να του κατατρώνε το πρόσωπο και η δυσοσμία την έκανε να πιστεύει ότι ήταν νεκρό.

«Πλησιάζοντας είδα ένα σμήνος μύγες πάνω του και κατάλαβα ότι είναι σκύλος και λόγω της άσχημης μυρωδιάς σήψης θα το περνούσα για νεκρό αν δεν κουνούσε ανεπαίσθητα το κεφαλάκι του στην αδύναμη του προσπάθεια να διώξει τις μύγες. Ή έτσι νόμιζα εγώ. Γιατί όταν έσκυψα να δω το πρόσωπο του διαπίστωσα ότι η προσπάθεια ήταν για να διώξει τα εκατοντάδες ζωντανά σκουλήκια που του έτρωγαν το πρόσωπο! Το αποκορύφωμα μια κυριούλα που με περίλυπο ύφος με ρώτησε τι έχει το καημένο και όταν με είδε ότι πάω να το πιάσω μου είπε έντρομη: Μην το πιάνεις κορίτσι μου και κολλήσεις τίποτα!», περιγράφει η κ. Πάσχου.

Φωτο Facebook |Joanna Paschou

Η Ιώαννα Πάσχου δεν δίστασε στιγμή και δεν σκέφτηκε να του γυρίσει την πλάτη. Μετέφερε το άμοιρο σκυλάκι με το αυτοκίνητό της στο κτηνιατρείο της Μαρίας Λαγάνη και αφού του ξύρισαν το κεφάλι, η αποκάλυψη ήταν ακόμα πιο σοκαριστική καθώς διαπιστώθηκε ότι τα εκατοντάδες σκουλήκια είχαν φάει το τρίχωμα του προσώπου του ενώ από τις γενικές εξετάσεις προέκυψε ότι το σκυλί είχε περάσει σε κατάσταση σήψης.

«Ο σκυλάκος σε 2 λεπτά ήταν στο αυτοκίνητο μου και σε 15 στο κτηνιατρείο της κας Λαγάνη. Δεν αντέδρασε σχεδόν καθόλου, δεν είχε κουράγια. Του ξύρισαν καταρχήν το κεφάλι και η αποκάλυψη ήταν ακόμα πιο σοκαριστική. Τα σκουλήκια που πραγματικά όπως μπορείτε να δείτε ήταν εκατοντάδες είχαν φάει το τρίχωμα του προσώπου του και συνεχίζοντας να τρώνε το νεκρό ιστό του άτυχου ζώου είχαν δημιουργήσει κρατήρες στο κεφάλι του που είχαν σαπίσει», αναφέρει και συνεχίζει: «Του έγιναν γενικές και βιοχημικές, τα λευκά του σχεδόν τριπλάσια από τη μέγιστη τιμή και η γλυκόζη του στα τάρταρα, από τα οποία προκύπτει ότι το σκυλί είχε περάσει σε κατάσταση σήψης! Το σκυλί σάπιζε, το έτρωγαν ζωντανό τα σκουλήκια αργά και βασανιστικά».

Το σκυλάκι που του δόθηκε το όνομα Λάχαρος, μετά από κούρεμα και μπάνιο, είναι με ορό γλυκόζης και ξεκίνησε ενέσιμη αντιβίωση.

«Το κούρεψαν τελείως γιατί ήταν και γεμάτο ψύλλους, έκανε ζεστό μπανάκι και πέρασε στο νοσηλευτήριο όπου μπήκε ορός γλυκόζης και ξεκίνησε ενέσιμη αντιβίωση. Του έγινε και μια ένεση για να πέσουν όσα σκουλήκια δεν αφαιρέθηκαν με τη λαβίδα και θα πάρει και χάπι ενδοαποπαρασίτωσης καθώς θα έχει πολλά σκουλήκια εσωτερικά», λέει στην ανάρτηση της. Η κ. Πάσχου ενημερώνει το θετικό των βιοχημικών εξετάσεων που έδειξαν ότι τα νεφρά και το συκώτι του σκύλου είναι σε καλή κατάσταση.

«Θετικότατο ότι από τις υπόλοιπες βιοχημικές του προκύπτει ότι συκώτι νεφρά είναι σε καλή κατάσταση. Το κουκούλωσαν καλά και του έβαλαν φαγητό και νερό αλλά δεν ήθελε. Το καημένο έπεσε σε βαθύ ύπνο, εντελώς εξαντλημένο. Επίσης του έγιναν τεστ καλαζάρ ερλίχειας, αρνητικά και τα 2», συμπληρώνει.

Ο Λάζαρος που είναι στειρωμένος αλλά χωρίς ηλεκτρονική σήμανση, θα παραμείνει στο κτηνιατρείο για νοσηλεία και τα πρώτα δύο 24ωρα θα είναι κρίσιμα. Είναι 7.5 κιλά και περίπου 10 ετών.

«Δε θα μπω στη διαδικασία να υποθέσω τι μπορεί να έζησε μέχρι να βρεθεί στο δρόμο μου. Δε θα βρίσω παρόλο που είμαι έξαλλη με αυτό που είδα, δε μπορώ να διανοηθώ ότι περνούσε πόσος κόσμος και απλά προσπερνούσε ένα πλάσμα που πραγματικά υπέφερε! Πόσο αδιάφοροι έχουμε γίνει πια στον πόνο του άλλου; Δε θα πω άλλα, μόνο να ζήσει εύχομαι. Για να μάθει ότι υπάρχει ανθρωπιά σ αυτό τον κόσμο! Ότι υπάρχουν κ άλλοι άνθρωποι που ράγισε η καρδιά τους όταν είδαν τις φωτογραφίες του όπως ράγισε η δική μου όταν κατάλαβα τι περνούσε και προσπαθεί ακόμα να επεξεργαστεί ο εγκέφαλος μου!» επισημαίνει.

Οι εξετάσεις του Λάζαρου (Φωτο Facebook |Joanna Paschou)

Η Ιωάννα Πάσχου κάνει έκκληση για βοήθεια και ψάχνει για φιλοξενία ή υιοθεσία αφού ξεπεράσει τον κίνδυνο ενώ επισημαίνει ότι μέχρι στιγμή τα έξοδά του ανέρχονται στα 100 ευρώ.

Αν κάποιος θέλει να βοηθήσει με φιλοξενία, υιοθεσία ή στα έξοδα του μικρού μπορεί να μου στείλει μήνυμα στο προφίλ της.

Όταν ηρεμήσει λίγο θα τοποθετηθεί και μικροτσιπ και η διαδικασία υιοθεσίας ή φιλοξενίας θα γίνει με υπεύθυνη δήλωση μόνο εντός Αττικής ενώ αναφέρει ότι οι δωρεές για την κάλυψη των ιατρικών του εξόδων θα αναρτηθούν ονομαστικά στο λογαριασμό της στο Facebook.

Τέλος, η κ. Πάσχου ζητάει από όλους να στείλουμε τη θετική μας ενέργεια για να τα καταφέρει!

Ολόκληρη η ανάρτηση της Ιωάννας Πάσχου


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ