Χανιά: Άφησε δεμένο άλογο χωρίς νερό, τροφή και εκτεθειμένο στον ήλιο μέχρι θανάτου – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

Σοκάρει η εικόνα ενός αλόγου στα Χανιά που ζούσε μέρες χωρίς νερό και τροφή και εκτεθειμένο σε συνθήκες καύσωνα μέχρι θανάτου από τον ιδιοκτήτη του.

Την είδηση φέρνει στο φως η Λήδα Σηφοδασκαλάκη, μέλος φιλοζωικού σωματείου στα Χανιά, η οποία ειδοποιήθηκε την Τρίτη 18/7 από γείτονες καθώς το άλογο πέθανε και υπήρχαν οσμές.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η κ. Σηφοδασκαλάκη, ο ιδιοκτήτης συνελήφθη και παραδέχτηκε ότι “είχε να πάει μέρες γιατί δεν προλάβαινε”. Ο ιδιοκτήτης κρατείται και σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος του.

Το άλογο ήταν νεαρό σε ηλικία και υγιές και όπως αναφέρει, δεν μπορούσε να κουνηθεί γιατί είχε μπερδέψει με το σχοινί του και με την έλλειψη νερού και φαγητού πέθανε ενώ από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι δεν ήταν πεταλωμένο.

Παρακάτω η ανάρτηση της Λήδας Σηφοδασκαλάκη


Η ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης

Συνελήφθη, χθες (18.07.2023) το βράδυ σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ζωοκτονίας.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου, ο συλληφθείς σε περιοχή του ανωτέρου Δήμου, διατηρούσε ζώο συντροφιάς (αλογο), το οποίο ζούσε σε μη κατάλληλες συνθήκες ευζωίας με συνέπεια το θάνατο του.

Στον συλληφθέντα επιβλήθηκαν και το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.
Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ