Δάσος Ζήριας Αιγιάλειας: Κυνηγός σήκωσε την καραμπίνα και απείλησε με πυροβολισμό δασοφύλακα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στο Δάσος Ζήριας στην Αιγιάλεια όταν κυνηγός σήκωσε την καραμπίνα και απείλησε με πυροβολισμό τον δασοφύλακα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», αποφεύχθηκαν τα χειρότερα  στο Δάσος Ζήριας Αιγιάλειας, όταν ένας παράνομος κυνηγός σήκωσε την καραμπίνα του και απείλησε δασοφύλακα του Δασαρχείου Πατρών, που λίγο νωρίτερα είχε κατασχέσει παράνομους ασυρμάτους δύο άλλων κυνηγών.

Έντρομος ο υπάλληλος, μόλις τελείωσε η περιπέτειά του, συνέταξε μηνυτήρια αναφορά την οποία και παρέδωσε στην υπηρεσία του, που με τη σειρά της τη διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αιγίου.

Σύμφωνα με την αναφορά, ο κυνηγός, εμβόλισε το κρατικό αυτοκίνητο και τον ακινητοποίησε, προτάσσοντας το όπλο και απαιτώντας να πάρει τα κατασχεθέντα.

Ευτυχώς, εκείνη τη στιγμή κατά την περιγραφή του παθόντος, προσέτρεξε εργολάβος που καθάριζε τη δασώδη περιοχή της Άνω Ροδινής και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

«Με εμβόλισε στην πόρτα του υπηρεσιακού οχήματος του Δασαρχείου και μου “κάρφωσε” την καραμπίνα στο στήθος, ενώ μου άρπαξε το κινητό για να μην ειδοποιήσω την Αστυνομία», περιγράφει χαρακτηριστικά στην αναφορά του ο δασοφύλακας, που ένιωσε να αντιμετωπίζει θανάσιμο κίνδυνο η ζωή του «γιατί ο κυνηγός βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση».

Οι άλλοι δύο κυνηγοί παρέδωσαν τους παράνομους ασυρμάτους και τις κυνηγετικές τους άδειες, αποδεχόμενοι το αδίκημά τους χωρίς να φέρουν αντίσταση, εν αντιθέσει με τον φερόμενο ως δράστη κυνηγό που «αποδείχθηκε ζόρικος» και -πλέον- θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις συνέπειες του νόμου.

Πηγή: pelop.gr


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ