Διασώθηκε αρνάκι από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Την Μεγάλη Παρασκευή 14.2.23, μετά από καταγγελία που έγινε στην Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) για αρνάκια σε αυλή σπιτιού, οι εθελοντές κινητοποιήθηκαν άμεσα. 

Πρόκειται για τέσσερα αρνάκια που είχαν φέρει σε αυλή σπιτιού στα Άνω Λιόσια και τα οποία βέλαζαν συνεχώς επί δύο μέρες. Μια και ήταν φανερό ότι επρόκειτο για αρνιά που σκόπευαν να σφάξουν, η ΠΦΠΟ έδρασε ώστε να καταφέρει να τα σώσει.

Η ΠΦΠΟ επικοινώνησε επανειλημμένα με το τμήμα προστασίας ζώων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αστυνομικό Τμήμα Άνω Λιοσίων, γραπτά και προφορικά, και επισήμανε ότι είναι παράνομο να κρατούνται μέσα σε αστικό ιστό, καθώς και ότι είναι παράνομες οι σφαγές εκτός σφαγείου και χωρίς αναισθησία, παραθέτοντας και τη νομοθεσία για την άμεση αφαίρεσή τους.

Παρόλη την επιμονή της Ομοσπονδίας, τελικά κατασχέθηκε μόνο ένα λευκό αρνάκι, το οποίο ήταν δεμένο από τα πόδια. Τα υπόλοιπα δυστυχώς δεν είναι γνωστό πού μετακινήθηκαν.

Όπως αναφέρει η ΠΦΠΟ, το αρνάκι παραδόθηκε με εντολή στον Φιλοζωικό Σύλλογο Φυλής και μεταφέρθηκε σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας.

Το αρνάκι παραδόθηκε με εντολή στον Φιλοζωικό Σύλλογο Φυλής

«Παρά το γεγονός ότι δεν μπορέσαμε να τα διασώσουμε όλα, δημοσιοποιούμε τη διάσωση του μικρού αρνιού για να τονίσουμε ότι όλες οι ζωές μετράνε. Δεν θεωρούμε φυσιολογικό να κακοποιούνται και να σφάζονται επώδυνα τα ζώα επειδή πρόκειται να καταναλωθούν. Εξάλλου πια οι διατροφικές συνήθειες αλλάζουν, εξελίσσονται!» αναφέρει η ΠΦΠΟ.

«Το δημοσιοποιούμε γιατί επίσης μας ενοχλεί το γεγονός ότι για τα παραγωγικά ζώα, οι διαδικασίες δεν κινούνται καθόλου εύκολα και ζητάμε από την Πολιτεία να λάβει μέτρα» τονίζει.

«Το δημοσιοποιούμε τέλος γιατί χαιρόμαστε επειδή το “δικό” μας αρνάκι του Πάσχα, θα συνεχίσει να τρέχει, να βόσκει και να χαίρεται τη ζωή και μετά την Κυριακή», δήλωσε η ΠΦΠΟ

«Ευχόμαστε σε όλες και όλους καλό και αναίμακτο Πάσχα με περισσότερη συμπόνια και σεβασμό για τα ζώα και το περιβάλλον» καταλήγει.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ