Δήμος Χανίων: Απάντηση για δημοσιεύματα που αφορούν σταθμούς τροφής και νερού για τα αδέσποτα

Με αφορμή το πρόσφατο δημοσίευμα που αφορά σταθμούς σίτισης αδέσποτων ζώων, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης και υπεύθυνος για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, Γιάννης Νικηφοράκης, επισημαίνει τα εξής:

«Οι σταθμοί τροφής και νερού για τα αδέσποτα ζώα που έχουν τοποθετηθεί από τον Δήμο Χανίων σε 13 σημεία και σύντομα θα επεκταθούν σε νέα σημεία σε όλο το εύρος του Δήμου, δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτοί που απεικονίζονται σε άρθρο ειδησεογραφικού site της πόλης.

Οι φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί, αφορούν σε ιδιωτική πρωτοβουλία κάποιων πολιτών και σε καμία περίπτωση ο Δήμος Χανίων δεν φέρει την ευθύνη συντήρησης τους.

Θέλω να επισημάνω ότι οι σταθμοί τροφής και νερού του Δήμου Χανίων για τα αδέσποτα ζώα, είναι μόνο αυτοί στους οποίους υπάρχει η ένδειξη με το λογότυπο του Δήμου Χανίων (επισυνάπτονται πρόσφατες φωτογραφίες, από το σημείο που υπάρχει σταθμός του Δήμου Χανίων) και αυτοί καθαρίζονται, συντηρούνται και ανεφοδιάζονται τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα από τα συνεργεία του Δήμου.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και της ευθύνης που έχει η δημοτική αρχή, με γνώμονα τον σεβασμό και την αγάπη προς τα αδέσποτα ζώα, θα συνεχίσουμε να έχουμε ως προτεραιότητα τη σωστή διαχείριση για την ευζωία τους, σε συνεργασία με εθελοντές που συμβάλλουν προς την ίδια κατεύθυνση».

Για να δείτε την ανακοίνωση του Δήμου Χανίων που αφορά την πρώτη τοποθέτηση των σταθμών, η οποία συνοδεύεται από σχετικό φωτογραφικό υλικό, πατήστε εδώ.

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ