Δήμος Ρόδου: Έκκληση στους πολίτες για παροχή βοήθειας στα αδέσποτα ζώα εν όψει καύσωνα

Λόγω του μεγάλου καύσωνα που πρόκειται να πλήξει και την περιοχή μας τις επόμενες ημέρες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, η Διεύθυνση Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Ρόδου και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πρωτογενή Τομέα & Οικολογίας & Ισότητας Φύλων κα Ευδοκία Πάττα-Αποστολίδη απευθύνουν έκκληση στους πολίτες για παροχή βοήθειας στα αδέσποτα ζώα που αυτό το διάστημα έχουν αυξημένη ανάγκη.

Σε συνθήκες καύσωνα τα ζώα έχουν μεγαλύτερες ανάγκες σε νερό και σκιά όπως και ο άνθρωπος. Ο Δήμος Ρόδου έχει τοποθετήσει σταθμούς σίτισης σε σημεία με ικανό αριθμό αδέσποτων, ωστόσο υπάρχουν ζώα που δεν έχουν πρόσβαση στις δημοτικές ποτίστρες.

Σε τέτοιες περιπτώσεις παρακαλούνται οι πολίτες να φροντίσουν να τοποθετούν δοχεία – ποτίστρες με καθαρό νερό σε σημεία όπου κυκλοφορούν αδέσποτα ζώα και γενικά να μην ενοχλούν τα αδέσποτα, όταν βρουν καταφύγιο σε κάποιο σκιερό μέρος.

Τέλος καλούμε τους εθελοντές που συνεργάζονται με τον Δήμο στο πρόγραμμα σίτισης των αδέσποτων ζώων, να φροντίσουν άμεσα για τον καθαρισμό και την καλή λειτουργία των ποτίστρων στους σταθμούς σίτισης που έχει εγκαταστήσει ο Δήμος και έχουν υπό την επίβλεψή τους.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ