Δήμος Σάμης: Δωρεάν στειρώσεις σε συνεργασία με την «Network for Animals»

Η σημερινή ημέρα, 4η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων. Με πάνω από ένα εκατομμύριο αδέσποτα ζώα στη χώρα μας, η ημέρα αυτή αποτελεί μια καλή αφορμή υπενθύμισης για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα όσον αφορά κυρίως τα εγκαταλελειμμένα ζώα. 

Η φροντίδα για τα αδέσποτα αποτελεί δείγμα πολιτισμού και ο Δήμος Σάμης με αίσθημα ευθύνης εντείνει συνεχώς τις προσπάθειες για να κάνει τις συνθήκες διαβίωσης τους καλύτερες. 

Από τα πρώτα κιόλας βήματα της σύστασης του έχει σκύψει με ιδιαίτερη προσοχή στο πρόβλημα των εγκαταλελειμμένων ζώων δημιουργώντας ένα εκτεταμένο δίκτυο εθελοντών οι οποίοι δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους προς τα αδέσποτα, σιτίζοντας και περισυλλέγοντας τα για στειρώσεις, εμβολιασμούς, αποπαρασιτώσεις. 

Οι στειρώσεις των ζώων αυτών είναι ο μοναδικός τρόπος για να ελεγχθεί ο πληθυσμός αλλά και η ευζωία τους. Έτσι, ο Δήμος Σάμης σε συνεργασία με την παγκόσμιας εμβέλειας Ζωοφιλική Εταιρία «Network for Animals» προσφέρει στους δημότες της δωρεάν στειρώσεις.

Η δυνατότητα των δωρεάν στειρώσεων, αποτελεί, λοιπόν, μια καλή ευκαιρία αυτή την χρονική περίοδο να στειρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ζώα. Είναι χρέος όλων μας να βάλουμε ένα χεράκι για να βελτιωθεί η κατάσταση των αδέσποτων στον τόπο μας. Όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα υγιές και αρμονικό περιβάλλον διαβίωσης τόσο για εμάς όσο και για τα ζώα. 

Αν ενδιαφέρεστε, λοιπόν, να στειρώσετε κάποιο αδέσποτο ζωάκι που έχει πέσει στην αντίληψη σας ή έχετε εντοπίσει στη γειτονιά σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Δήμο Σάμης για να σας καθοδηγήσει σχετικά. Επιπλέον, μπορείτε να εγγραφείτε ως εθελοντής.

Στοιχεία Επικοινωνίας για τα αδέσποτα και όσους θέλουν να γίνουν εθελοντές

Οι πολίτες μπορούν πλέον να δηλώνουν σε ποιους τομείς επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντική βοήθεια. Οι τομείς εθελοντισμού που μπορεί κανείς να προσφέρει είναι:

  • Σίτιση αδέσποτων στη γειτονιά που μένει
  • Φιλοξενία αδέσποτου ζώου (με όλα τα έξοδα του ζώου καλυμμένα από τον δήμο)
  • Προώθηση αδέσποτων ζώων σε υιοθεσία στα social media
  • Επίβλεψη γατοαποικίας στη γειτονιά που μένει

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2674360517 – Δήμος Σάμης

«Μέχρι να αδειάσουν οι δρόμοι και τα κλουβιά. Οι φίλοι δεν αγοράζονται. Ανοίξτε την αγκαλιά σας και σώστε ένα αδέσποτο».

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ