Έγκριση καταφυγίου αδέσποτων στον Δήμο Άργους Μυκηνών – «Όλοι μαζί μπορούμε να εξαλείψουμε το φαινόμενο των αδέσποτων που αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό μας!»

Εγκρίθηκε ένα σπουδαίο έργο για τον Δήμο Άργους Μυκηνών: «Δημιουργία κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς και προμήθεια εξοπλισμού του Δήμου Άργους- Μυκηνών» συνολικού προϋπολογισμού 423.200,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», για την υλοποίηση του έργου το οποίο περιλαμβάνει την «Δημιουργία κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς» με Συνολικό προϋπολογισμό: 372.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) την «Προμήθεια αγοράς κτηνιατρικού εξοπλισμού» συνολικού προϋπολογισμού 25.600,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) καθώς και την «Προμήθεια Αγοράς για τη στείρωση αδέσποτων ζώων συντροφιάς σύμφωνα με τις υποχρεώσεις του Δήμου που απορρέουν από το ν.4830/2021» συνολικού προϋπολογισμού: 25.600,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) .

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αδέσποτων ζώων κ. Νίκος Γκαβούνος παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου όπου και ενημέρωσαν τους πολίτες για το καταφύγιο και τον χρόνο υλοποίησης του έργου και μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Μετά απο ουσιαστικές προσπάθειες, καταφέραμε να ενταχθούμε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, για την υλοποίηση καταφυγίου αδέσποτων ζώων το οποίο θα διασώσει πρωτίστως τα αδέσποτα απο τους δρόμους τα οποία ζουν μεσα στον κίνδυνο. Ενισχύεται το πρόγραμμα των στειρώσεων και προωθείται η αναδοχή ζώων με έξοδα του Δήμου! Όλοι μαζί μπορούμε να εξαλείψουμε το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό μας!» δήλωσε ο κ. Δημήτρης Καμπόσος.

«Το καταφύγιο θα μας βοηθήσει πολύ. Ωστόσο αναρωτιέμαι για μερικά πράγματα. Είναι δυνατόν όλοι οι πολίτες που βλέπουν ένα αδέσποτο ζωάκι, πιθανόν να το ταΐζουν κιόλας, να μην καλούν τις υπηρεσίες του Δήμου για αναλάβουν δωρεάν την στείρωση του; Υπάρχει άλλος τρόπος να ελεγχθούν οι πληθυσμοί και να μην δημιουργούνται αγέλες; Απορώ επίσης με εκείνους που επισκέπτονται τον Δήμο από παντού και παρατάνε στη τύχη τους το «παιχνίδι τους».

»Όχι, τα ζωάκια είναι ψυχούλες και είναι τραγικό να συμπεριφέρονται κάποιοι σε αυτά σαν παιχνίδια που τα βαρέθηκαν και τα πέταξαν στο δρόμο. Ποιος μπορεί να ελέγξει χίλια τετραγωνικά χιλιόμετρα που είναι ο δικός μας Δήμος και να περισυλλέξει αυτά τα άτυχα πλάσματα; Αυτοί που εγκαταλείπουν τα ζώα για μένα δεν είναι άνθρωποι. Αυτοί που τα κάνουν αυτά νομίζω πως είναι συναισθηματικά ανάπηροι».


Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ