Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων σε συνεχή επικοινωνία με Δήμους και καταφύγια στα σημεία που επλήγησαν από τις πλημμύρες

Σε διαρκή επικοινωνία βρίσκεται η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς με τους Δήμους και τα καταφύγια που αντιμετωπίζουν πολύ δύσκολες στιγμές για τους ανθρώπους και τα ζώα που αγωνίζονται να επιβιώσουν.

«Οι σκέψεις όλων είναι δίπλα στους ανθρώπους και τα ζώα της Θεσσαλίας. Η αγωνία μας είναι μεγάλη», αναφέρει.

Η Ειδική Γραμματεία είναι από την πρώτη στιγμή σε συνεχή επικοινωνία με Δήμους και καταφύγια στα σημεία που επλήγησαν. Ο Νίκος Μερίτσης ως ανάδοχος του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων του δήμου Τρικκαίων έχουν εξαιρετική συνεργασία εξ αρχής βρίσκεται με δύο συνεργεία σε όλη την περιοχή των Τρικκαίων και της Πύλης διασώζοντας όσο το δυνατόν περισσότερα ζώα είναι δυνατό και φιλοξενώντας τα στο καταφύγιο του δήμου.

Δυστυχώς η ποσότητα και η ορμή του νερού είναι τέτοια που στο πέρασμα του έχει παρασύρει τα πάντα.

Σε συνεννόηση με τον Δήμο Λαρισαίων και την αρμόδια Αντιδήμαρχο Ρίτα Απρίλη ο χώρος του Δημοτικού Καταφυγίου Λαρισαίων θα ανοίξει τις πόρτες του προκειμένου να μεταφερθούν ζώα από τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Ήδη στην περιοχή της Θεσσαλίας έχει μεταβεί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος. Η Ειδική Γραμματεία θα βρίσκεται εκεί για να συντονίσει και να συνδράμει.

Τα ζώα από την περιοχή της Θεσσαλίας θα μεταφέρονται στο Δημοτικό Καταφύγιο Λαρισαίων, θα καταγράφονται έτσι ώστε να επιστρέψουν είτε στον κηδεμόνα τους είτε στο αρχικό σημείο περισυλλογής και θα τοποθετείται σήμανση, εφόσον δεν υπάρχει.

Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς παρακαλεί εθελοντές και φιλοζωικά σωματεία που μπορούν να συνδράμουν στην φροντίδα των ζώων να αποστείλουν σχετικό mail στο [email protected] ή να καλέσουν στο 2131364020.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ