Έκκληση για βοήθεια να σωθεί σκελετωμένο σκυλί στο Μοναστήρι Αχαΐας

Ένα αδέσποτο σκυλάκι εντοπίστηκε σε τραγική κατάσταση στο χωριό Μοναστήρι (Βεργουβίτσα) Αχαΐας, λίγο πριν το ορεινό χωριό Σελιάνα.

Ο σκύλος βρέθηκε σκελετωμένος με δερματικά προβλήματα και όπως αναφέρει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιάλειας «Τα Φιλαράκια», το μισό χωριό δεν τον θέλει και μάλιστα τις τελευταίες 15 μέρες που έχει να τον δει μία κοπέλα που τον φρόντιζε, τον βρήκε να κάθεται στους κάδους και να κλαίει ενώ έχασε και το ένα μάτι του.

Μοναστήρι
Φωτο Facebook | Φιλοζωικός σύλλογος Αιγιάλειας “Τα Φιλαράκια”

Τη Δευτέρα 4/9 ο φιλοζωικός σύλλογος θα μεταφέρει το αδέσποτο σκυλάκι με αυτοκίνητο στον κτηνίατρο, και κάνει έκκληση από ανθρώπους της περιοχής ή οποιοσδήποτε άλλος μπορεί, να το πιάσει και να το κατεβάσει το σκυλί στην Ακράτα, να επικοινωνήσει άμεσα με το σύλλογο είτε στο 694 252 3268 είτε με μήνυμα στη σελίδα του στο Messenger.

«Το σκυλί δεν το αφήνουμε εκεί θα το αποτελειώσουν, θα χρειαστούμε βοήθεια για τις εξετάσεις, τη νοσηλεία του, τα φάρμακά του, φιλοξενία και ό,τι άλλο χρειαστεί, είναι σε τραγική κατάσταση είναι από τα πιο σοβαρά περιστατικά!», γράφει ο σύλλογος.

Παράλληλα αναφέρει τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αφού καλούνται καθημερινά να διαχειριστούν πολλά περιστατικά και καταγγέλλει ότι ο κόσμος που επικοινωνεί μαζί του είναι αγενής, απειλεί, βρίζει, απαιτεί σαν να είναι υπάλληλοι.

«Είμαστε ένας σύλλογος που έχει απομείνει με 4-5 ενεργούς εθελοντές που τρέχουν για όλα αυτά που προκύπτουν καθημερινά και ασταμάτητα. Μιλάμε για τον πυρήνα αυτή τη στιγμή που έχει όλο το βάρος στις πλάτες του. Εμείς είμαστε πάνω από τα τηλέφωνα στο messenger στο δρόμο, με εκατοντάδες σκυλιά στο κεφάλι μας, με περιπτώσεις που εκκρεμούν, κακοποιήσεις, κουτάβια, ενήλικα, φροντίδα, θεραπείες στο δρόμο, γάτες στειρώσεις, ορθοπεδικά και ανθρώπους που συνεχίζουν να είναι ανεύθυνοι και να πετάνε ζώα στο δρόμο και να γεμίζουμε αδέσποτα», υπογραμμίζει.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιάλειας


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ