Εκπρόσωποι του Δήμου Αλμυρού επισκέφτηκαν το Δημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Λαμίας

Με την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Αλμυρού, Ευάγγελου Χατζηκυριάκου, το πρωί της Τετάρτης 29 Μαρτίου, ο εκπρόσωπος του Δήμου για τα Αδέσποτα Ζώα Συντροφιάς, Τάσος Δεληζήσης, και εκπρόσωποι των εθελοντών του Δήμου και της φιλοζωικής, επισκέφτηκαν το Δημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Λαμίας. 

Εκεί τους υποδέχτηκαν, ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Στασινός, υπεύθυνος για τα Αδέσποτα Ζώα Συντροφιάς, οι δημοτικοί υπάλληλοι και η κτηνίατρος της δομής. 

Στα πλαίσια της συζήτησης, ενημερώθηκαν και ξεναγήθηκαν στην δομή προκειμένου όλοι να λάβουν αντίστοιχη τεχνογνωσία για πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν και στον Δήμο Αλμυρού. 

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον τρόπο διαχείρισης και οργάνωσης της δομής όπως και για τον ενεργό ρόλο των φιλοζωικών συλλόγων στην υιοθεσία και στην βοήθεια σίτισης και περίθαλψης αδέσποτων ζώων στον αστικό ιστό εκτός δηλαδή του κέντρου περίθαλψης. 

Τέλος αναφέρθηκαν πως όσο οργανωμένοι και προετοιμασμένοι και να είναι, καθημερινά βρίσκονται νέα αδέσποτα ζώα στους δρόμους από εγκατάλειψη που χρήζουν βοηθείας και πως ο αγώνας που δίνουν ώστε τα περισσότερα να υιοθετούνται και να επανεντάσσονται στο φυσικό τους περιβάλλον όσο το δυνατόν λιγότερα ζώα γίνεται, είναι διαρκής.

Έχοντας εμπλουτίσει, τη γνώση και την εμπειρία τους και συνεχίζοντας την επίσκεψή τους σε παρόμοιες δομές, θα προχωρήσουν πιο άμεσα σε ενέργειες και πράξεις που θα αμβλύνουν μέχρι να εξαλείψουν το πρόβλημα των αδέσποτων στο δήμο, το οποίο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. 

Για το σκοπό αυτό έχουν δημιουργήσει μία ομάδα στο δήμο, η οποία με τη βοήθεια όλων των συνδημοτών θα προσπαθήσουν σκληρά για να έχουν γρήγορα και ορατά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς καθώς ήδη έχουν προχωρήσει σε ενέργειες σίτισης, πλάνο στειρώσεων και υιοθεσιών.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ