Εντυπωσιακές συμμετοχές στο κυνολογικό τριήμερο που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Mec Παιανίας

Ένα κυνολογικό τριήμερο πραγματοποιήθηκε στις 20-21-22 Οκτωβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Mec Παιανίας, με τρεις Διεθνείς Εκθέσεις Μορφολογίας Σκύλων που διοργάνωσε ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος (ΚΟΕ).

Το παρόν έδωσε η συντονίστρια για θέματα Φιλοζωίας Δώρα Λοΐζου, της Γραμματείας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είχε τη χαρά να απονείμει τα βραβεία για τον καλύτερο σκύλο της έκθεσης καθώς και για τους καλύτερους νεαρούς χειριστές (παιδιά ηλικίας 6-12 ετών).

Στις τρεις εκθέσεις συμμετείχαν ανά ημέρα περίπου 450 σκύλοι, από την Ελλάδα και από 19 χώρες του εξωτερικού. Τους συμμετέχοντες αξιολόγησαν κριτές από την Ιρλανδία, την Αγγλία, την Ιταλία, την Αυστρία και φυσικά από την χώρα μας.

Στις Εκθέσεις αυτές κρίνεται στο κατά πόσο ανταποκρίνεται ο κάθε σκύλος στο μορφολογικό πρότυπο που αποτυπώνει το ιδανικό άτομο της φυλής στην οποία ανήκει. Επιπλέον βλέπουμε και τους νεαρούς χειριστές να συμμετέχουν από την ηλικία των 6 ετών και να δείχνουν πόσο σημαντική είναι η σωστή επικοινωνία και καθοδήγηση του σκύλου για την συνεργασία του με τον άνθρωπο.

Παράλληλα το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει δύο νέα, σχετικά άγνωστα στην Ελλάδα αθλήματα με τον σκύλο:

Το Dog Dancing που είναι ένα άθλημα στο οποίο ο άνθρωπος και ο σκύλος του συνεργάζονται για να διηγηθούν μια ιστορία, το οποίο παρουσίασε Ελληνίδα αθλήτρια με τον σκύλο της, και το Obedience που είναι ένα άθλημα προσιτό σε όλους ανεξάρτητου ηλικίας, σωματικής διάπλασης και αντοχής και που αναδεικνύει την απόλυτη σύμπνοια και συνεργασία χειριστή και σκύλου και στόχο έχει να οδηγήσει σε έναν ελεγχόμενο και χαρούμενο σκύλο, πρόθυμο να εκτελέσει εντολές. Επίδειξη του Obedience έκανε ομάδα αθλητών που συμμετέχουν σε αγώνες επίσης.

Επίσης ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος σε συνεργασία με τον Κυνολογικό Όμιλο Ριτρίβερ Ελλάδος, δώρισε δυο κουταβάκια Ελληνικής εκτροφής στην Σχολή Σκύλοι Οδηγοί Λάρα-Lara Guide Dog School, ως μελλοντικούς σκύλους οδηγούς για άτομα με οπτική αναπηρία.

Θερμά συγχαρητήρια, για την διοργάνωση και την έμπρακτη στήριξη σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, στον ΚΟΕ και τον Πρόεδρο κ. Γκουζούνα Δημήτρη καθώς και σε όλους τους συμμετέχοντες.

ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος σε συνεργασία με τον Κυνολογικό Όμιλο Ριτρίβερ Ελλάδος, δώρισε δυο κουταβάκια Ελληνικής εκτροφής στην Σχολή Σκύλοι Οδηγοί Λάρα
κυνολογικό
Athens Autumn International Shows Σκύλων 2023, Best In Show CACIB 22.10.2023 Κριτής: Manola Poggesi (Φωτο Kiriakos Kontadakis)

𝗔𝘁𝗵𝗲𝗻𝘀 𝗔𝘂𝘁𝘂𝗺𝗻 𝗜𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗗𝗼𝗴 𝗦𝗵𝗼𝘄𝘀 2023, Best In Show CACIB 20.10.2023, Κριτής: Peter-Friedrich Berchtold (Φωτο Giota Bouranta)

Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ