Ερέτρια: Εθελοντές καταγγέλλουν την παρεμπόδιση ελεύθερης εισόδου στο δημοτικό κυνοκομείο

Με μια πραξικοπηματική κίνηση αλλαγής λουκέτου, εμποδίζονται οι εθελοντές του σωματείου και μέλος Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) «Φιλοζωικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ερέτριας Animal Earth» να φροντίσουν τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς του δημοτικού κυνοκομείου όπως έκαναν όλο τον προηγούμενο καιρό.

Οι εθελοντές που δούλεψαν σκληρά και χωρίς διακοπή για να φροντίζουν τα ζώα, να βελτιώσουν τις συνθήκες στο κυνοκομείο και να προωθήσουν υιοθεσίες, το μόνο που ζητούν είναι να τους επιτραπεί η είσοδος να συνεχίσουν να προσφέρουν.

Η ΠΦΠΟ δημοσίευσε την επιστολή του φιλοζωικού συλλόγου και ζητάει από τον Δήμαρχο Ερέτριας να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα.

«Είναι απαράδεκτο να εμποδίζεται αντί να υποστηρίζεται και να διευκολύνεται η προσφορά των εθελοντών», τονίζει η Ομοσπονδία.

Η επιστολή εστάλη σήμερα, Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 και απευθύνεται στον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Δημητρόπουλο, τον αντιδήμαρχο κ. Αντώνη Τερζάκη και κοινοποιείται στο νέο Δήμαρχο κ. Νίκο Γουρνή, την Π.Φ.Π.Ο, στην Ειδική Γραμματεία για την προστασία των ζώων συντροφιάς του ΥΠΕΣ, κα. Μάρσα Δημοπούλου

Παρακάτω ολόκληρη η επιστολή του Φιλοζωικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ερέτριας Ευβοίας.

ΘΕΜΑ: Ανοικτή καταγγελία για παρεμπόδιση ελεύθερης εισόδου στο καταφύγιο

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε και κύριε Αντιδήμαρχε

Το μεσημέρι 4-12-2023, μετά από 9 μήνες συνεχούς αγώνα εθελοντών του συλλόγου μας και άλλων μη μελών, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των σκύλων του μη αδειοδοτημένου καταφυγίου, βρεθήκαμε μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα.

Μας απαγορεύεται πλέον η ελεύθερη είσοδος στο καταφύγιο με αλλαγή του λουκέτου της πόρτας του. Η αλλαγή του λουκέτου χωρίς προειδοποίηση έγινε από τον νέο υπάλληλο του δήμου που προσλήφθηκε από 1-12-2023 ως «ΕΡΓΑΤΗΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ». Με ποιανού την εντολή;

Η κίνηση αυτή του υπαλλήλου έγινε χωρίς προηγούμενη επίσημη ενημέρωση του συλλόγου μας. Δεν ενδιαφέρθηκε όμως πρωτίστως, ο συγκεκριμένος υπάλληλος να ενημερωθεί από εμάς για τις ανάγκες και τις συνήθειες αυτών των πλασμάτων, ανάγκες και συνήθειες που σε εμάς, μετά την πολύμηνη δραστηριοποίησή μας στο καταφύγιο, μας είναι γνωστές.

Μάλιστα σε μήνυμα που στάλθηκε στο κινητό της γραμματέας του συλλόγου από τον νέο υπάλληλο μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: «Η εποχή του κάνουμε ότι γουστάρουμε τελείωσε.» «Τελείωσε η εποχή της ασυδοσίας».

Αναρωτιόμαστε ποιας ασυδοσίας; Αυτής που κατά ομολογία σας κύριε Δήμαρχε στην τελευταία διαβούλευση συνέβαλε στο να περάσετε με «άριστα» από τρεις αιφνίδιους κτηνιατρικούς ελέγχους;

«Ασυδοσία» και «ότι γουστάρουμε» είναι η δραστηριοποίησή μας στο χώρο; Χωρίς να θέλουμε να προβληθούμε αναγκαζόμαστε να πούμε ότι:

  • Καθαρίζαμε τους βόθρους,
  • Κουβαλήσαμε τα πάνελ κατά την τοποθέτηση τους, γιατί ο Δήμος δεν διέθεσε εργάτη,
  • Επισκευάζουμε τα κλουβιά όσον αφορά πλέγματα και σύρτες,
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε κλουβιά και ποτίστρες,
  • Διορθώσαμε τον τσιμεντένιο διάδρομο που επί μήνες ήταν γεμάτος βαθουλώματα,
  • Προαυλίζουμε και κοινωνικοποιούμε τα ζώα,
  • Επισκεπτόμαστε το καταφύγιο σε βάρδιες πρωί και απόγευμα 365 μέρες το χρόνο,
  • Δίνουμε φάρμακα σε όσα σκυλιά είναι άρρωστα, τα οποία αγοράζουμε με χρήματα του συλλόγου, γιατί ο Δήμος δεν τα παρέχει,
  • Αγοράζουμε με ατομικά μας έξοδα σκούπες, φαράσια, λάστιχα ποτίσματος, βαρέλια αποθήκευσης τροφών,
  • Οργανώσαμε φαρμακείο στο χώρο, απολυμαντικό για να μπορεί να γίνεται η δουλειά μας.

Χάρη στις προσπάθειες μας έχουν δοθεί για υιοθεσία 12 σκύλοι του καταφυγίου.

Ουδέποτε φέραμε αντίρρηση για την εργασία οποιουδήποτε στο καταφύγιο. Τα ζώα για να μπορέσουν να απολαμβάνουν την ευζωία, χρειάζονται συνεργασία και ομαδική δουλειά κάτι που μέχρι σήμερα οι εθελοντές – της Animal Earth και μη – το έχουμε πετύχει.

Η τακτική με την οποία ξεκίνησε ο νέος υπάλληλος μόνο πνεύμα συνεργασίας και καλή διάθεση δεν υποδηλώνει. Και παρόλο που, κύριε Αντιδήμαρχε, ενημερωθήκατε τηλεφωνικά από εμάς άμεσα για το γεγονός, καμία εντολή δε δόθηκε για διευθέτηση της κατάστασης μέχρι το πέρας της ημέρας.

Μοναδικός μας σκοπός είναι η ευζωία των σκύλων. Θα συνεργαστούμε με οποιονδήποτε έχει τον ίδιο σκοπό αλλά όποιος προσπαθήσει να εμποδίσει το έργο μας με τον οποιοδήποτε τρόπο, θα μας βρει απέναντι.

Για την ευζωία των ζώων πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να έχουμε πάλι απρόσκοπτη πρόσβαση στο καταφύγιο καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, ανεξαρτήτως του ωραρίου των υπαλλήλων.

Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ