Εσπερίδα για τα σαρκοφάγα ζώα από τον ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ στη Λαμία

Ο Όμιλος Φίλων του Δάσους (ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ) διοργανώνει εσπερίδα με θέμα «Η επάνοδος των μεγάλων σαρκοφάγων, συγκρούσεις με ανθρώπινες  δραστηριότητες και τρόποι αντιμετώπισης».

Στην εσπερίδα θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α, της περιβαλλοντικής οργάνωσης Καλλιστώ, του Δασαρχείου και του ΕΛΓΑ-Παράρτημα Λαμίας και καλούνται να παραστούν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Στερεάς, των Δήμων της περιοχής, κτηνοτροφικοί, μελισσοκομικοί σύλλογοι αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος με τη θεματολογία της.

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, στις 7.00 μμ στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 9-11).

Η ενημερωτική αυτή εκδήλωση γίνεται με αφορμή τις εμφανίσεις λύκων αλλά και αρκούδων στις  ορεινές περιοχές μας αλλά και το αρνητικό κλίμα που δημιουργείται από τις συγκρούσεις με τις ανθρώπινες δραστηριότητες, ώστε να γίνει μια επίσημη, επιστημονική προσέγγιση, να ακουστούν οι απόψεις των ενδιαφερόμενων και να προταθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούνται.

Ο Όμιλος Φίλων του Δάσους (ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ)  είναι περιβαλλοντική οργάνωση με έδρα τη Λαμία. Ιδρύθηκε το 1992 και δραστηριοποιείται σε θέματα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών για την προστασίας του περιβάλλοντος και την διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Αφίσα εκδήλωσης

Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ