ΕΣΠΙ για το θάνατο του γαϊδουριού στο Κορωπί: «Δεν είναι η πρώτη φορά που μας απασχολεί ο εν λόγω άνθρωπος»

Από χθες είναι συγκλονισμένη η φιλοζωική κοινότητα με την άσχημη κατάληξη ενός δύστυχου γαϊδουριού που το είχαν δεμένο με σχοινί στο πόδι του με αποτέλεσμα να βρει βασανιστικό θάνατο, στο Κορωπί.

Οι σκληρές εικόνες του ζώου σοκάρουν και δείχνουν την απάνθρωπη μεταχείριση που αναγκάστηκε να δεχτεί το γαϊδουράκι που του είχε δοθεί το, τραγικής ειρωνείας, όνομα «Αγάπη».

Χθες το απόγευμα ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών (ΕΣΠΙ) πληροφορήθηκε για το γαϊδουράκι που πέθανε εξαιτίας παγιδεύματος με το σχοινί του.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του, ένας από τους εθελοντές του ΕΣΠΙ έσπευσε στο σημείο μαζί με έναν εκπρόσωπο από τη Γαϊδουροχώρα, με αποτέλεσμα να κληθεί αμέσως ο διοικητής του Α.Τ. Κορωπίου και να ενημερωθεί για το περιστατικό ο οποίος μάλιστα ήδη γνώριζε για τη συστηματική αμέλεια που υφίστανται τα ζώα αυτά τα τελευταία 3 χρόνια από τον ανεύθυνο ιδιοκτήτη τους.

Η όλη διαδικασία διεκπεραιώθηκε άμεσα με την υποστήριξη της δικηγόρου της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ), Νίκης Τηλιακού, έτσι ώστε τα εναπομείναντα δύο γαϊδουράκια, να διαταχθεί με προφορική εντολή του εισαγγελέα, να απομακρυνθούν από την ιδιοκτησία του, και να μεταφερθούν προσωρινά στη Γαϊδουροχώρα για την ασφαλή τους φύλαξη ενώ ο ιδιοκτήτης τους που βρέθηκε λίγο αργότερα, πέρασε το αυτόφωρο.


Δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί ο εν λόγω άνθρωπος

Δεν είναι η πρώτη φορά που απασχόλησε τον ΕΣΠΙ ο εν λόγω άνθρωπος. Πριν από δύο χρόνια ένα άλλο γαϊδουράκι, ο Πελοπίδας, είχε μπει σε έναν ιππικό όμιλο και είχε προκαλέσει πολλά προβλήματα στα ζώα και στους αναβάτες με μεγάλο κίνδυνο ατυχήματος.

Τότε, σε συνεργασία με την Γαϊδουροχώρα, είχαν υποβάλει αναφορά στην αστυνομία στην οποία κατέγραψαν όλα τα γεγονότα. Ωστόσο, ο ίδιος ποτέ δεν παραδέχτηκε ότι το ζώο ήταν δικό του και έτσι το πήραν στις εγκαταστάσεις ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών.

«Πέρυσι και πάλι είχε καταγγελθεί επειδή τα γαϊδουράκια του ήταν δεμένα σε εντελώς ακατάλληλες συνθήκες χωρίς τροφή και σκιά, αλλά ξανά δεν υπήρξε καμία συνέπεια. Τα γαϊδουράκια του βρίσκονταν μόνιμα δεμένα σε αφιλόξενες τοποθεσίες, και συνήθως στέκονταν ανάμεσα στα περιττώματά τους», αναφέρει ο ΕΣΠΙ στην ανακοίνωση του.

«Ζευγάρωναν κάθε χρόνο και στερούνταν οποιασδήποτε ιατρικής φροντίδας ή περίθαλψης με εμφανή δερματικά προβλήματα και αφρόντιστες οπλές, όπως αυτές που είχε το καημένο ζώο που βρέθηκε χθες. Χωρίς την απαιτούμενη αναφορά από την αρμόδια δημόσια αρχή τα ζώα δεν μπορούν να αφαιρεθούν από τον ιδιοκτήτη τους και ούτε μπορούν να εφαρμοστούν τα απαραίτητα ποινικά μέτρα», καταγγέλλει ο ΕΣΠΙ.


Η «Αγάπη» που μόνο αγάπη δεν εισέπραξε

«Αγάπη» ήταν το όνομα της δύστυχης γαϊδουρίτσας που πέθανε με τόσο βασανιστικό τρόπο, και που μόνο αγάπη δεν είχε.

Στο ζώο αργά το βράδυ οι ιππιατροί του της προστασίας ιπποειδών έκαναν νεκροψία και νεκροτομή με τη συνοδεία του Α.Τ. Κορωπίου και την βοήθεια μελών του ΕΣΠΙ και της Γαϊδουροχώρας και όπως ενημερώνει, η πλήρης έκθεσή τους θα γίνει γνωστή σε λίγες μέρες.

«Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι είχε έναν βασανιστικό και αργό θάνατο. Αυτό το κατά συρροή έγκλημα δεν θα μείνει ατιμώρητο. Ζητάμε να του επιβληθεί η μέγιστη ποινή και φυσικά να του απαγορευτεί να έχει ποτέ ξανά ζώα στη κατοχή του», τονίζει.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών θα παραστεί σε κάθε δικαστήριο ως πολιτική αγωγή για να υπερασπιστεί αυτό το δύστυχο ζώο που υπέφερε τόσο άδικα από τον ανίκανο και ακατάλληλο δυνάστη του.

Σήμερα, Δευτέρα 8 Μαΐου επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη το διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000€.

«Ένα ευχαριστώ στο Α.Τ. Κορωπίου για την αμέση ανταπόκριση τους αλλά και στο Δήμο Κορωπίου που ανέλαβε την υγειονομική ταφή του ζώου» υπογραμμίζει.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ