Φιλοζωική Ομοσπονδία Ελλάδος: Αμοιβή 1.000 ευρώ σε όποιον υποδείξει τον δράστη που πυροβόλησε γάτα στη Σαμοθράκη – Έκκληση να βρεθεί οικογένεια για την Μαλού

Αμοιβή 1.000 ευρώ δίδεται από την Φιλοζωική Ομοσπονδία Ελλάδος, σε όποιον δώσει πολύτιμες πληροφορίες για το άτομο που πυροβόλησε δύο φορές με αεροβόλο γάτα στον Καμαριώτισσας στη Σαμοθράκη.

Η Μαλού, η γάτα που έγινε στόχος δράστη στο νησί της Σαμοθράκης εντός του οικισμού της Καμαριώτισσας, βρέθηκε την Δευτέρα 24 Ιουλίου πυροβολημένη για δεύτερη φορά.

Όπως αναφέρει η κάτοικος του νησιού Νάγια Φωτάκη σε ανάρτησή της στο Facebook, όταν η Μαλού εντοπίστηκε τραυματισμένη από εθελοντές το Μάρτιο, χωρίς να είναι σαφές ποια ήταν τα αίτια, διαπιστώθηκε ότι κυοφορούσε. Μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο της Ξανθούλας Ζαχοπούλου στην Αλεξανδρούπολη, όπου αφαιρέθηκαν τα νεκρά γατάκια και στη συνέχεια στειρώθηκε.

«Έμεινε στη γατοαποικία της Καμαριώτισσας και προσπαθούσαμε να της βρούμε ένα σπίτι, για να είναι ασφαλής και γιατί έχει ευαισθησία στον ήλιο», αναφέρει η κ. Φωτάκη.

Την Δευτέρα το πρωί όμως η γάτα δεν εμφανίστηκε όπως συνηθίζει… και το μεσημέρι την βρήκαν πυροβολημένη να σφαδάζει από τον πόνο και να μην μπορεί να περπατήσει από το μπροστινό πόδι.

«Αιμορραγούσε. Μεταφέρθηκε την ίδια μέρα στην Αλεξανδρούπολη. Σήμερα τα ευρήματα της ακτινογραφίας αποκάλυψαν μια από τις πιο νοσηρές ιστορίες κακοποίησης. Η Μαλού ήταν δεύτερη φορά χτυπημένη από όπλο. Βρέθηκαν δύο σφαίρες. Μια παλιά που δικαιολογεί τον τραυματισμό της, το Μάρτιο και μια νέα, η χθεσινή. Αυτή τη φορά το κτήνος που την σημάδεψε της είχε σπάσει το οστό,» περιγράφει.

Έγινε χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης και αφαιρέθηκαν και οι δύο σφαίρες.

«Η Μαλού αποτέλεσε εύκολο στόχο. Ένα ήρεμο ζώο, προφανώς ανυποψίαστο, την ώρα που την προσέγγισε ο βασανιστής της…. Όταν τη βάλαμε στο πλοίο ο κύριος Αντρέας, από το πλήρωμα της Zante Ferries, που φροντίζει καθημερινά πολλά ζώα, έβαλε το χέρι του στο κλουβί και την παρηγόρησε. Μας είπε ότι “ΑΥΤΟΣ εκεί πάνω βλέπει…. ελπίζω να βλέπει… όπως ελπίζω επί γης”, να δουν και αυτοί που πρέπει και να αντιληφθούν τι είναι αυτό που τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, έκανε βόλτα στην Καμαριώτισσα με όπλο, για να δει ίσως για δεύτερη φορά ένα πανέμορφο άκακο πλάσμα με μοναδικό σκοπό να το θανατώσει ή να του προκαλέσει αδιανόητο πόνο, σπάζοντάς του το κόκκαλο με σφαίρα…», γράφει η Νάγια Φωτάκη.

«Ευχαριστούμε την ομάδα Hundepaten και ιδιαιτέρως την κ. Δήμητρα Παπαδήμου που έσπευσαν να καλύψουν το χειρουργικό κόστος, τους ευχαριστούμε γιατί είναι δίπλα μας σε κάθε δύσκολο περιστατικό. Ευχαριστούμε την κτηνίατρο Ξανθή Ζαχοπούλου που καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για όλα τα περιστατικά που της στέλνουμε. Ο δρόμος αποκατάστασης είναι μακρύς».

Η κ. Φωτάκη κάνει έκκληση να βρεθεί οικογένεια για τη Μαλού που θα την αγαπήσει πραγματικά και θα δώσει σε αυτή την ψυχούλα τη ζωή που της αξίζει καθώς δεν μπορεί να γυρίσει πίσω στο φυσικό της περιβάλλον.


Η Φιλοζωική Ομοσπονδία Ελλάδος ενημερώνει με επιστολή της ότι:

Σύμφωνα με με το νέο Νόμο 4830/2021 άρθρο 34, όποιος κακοποιεί ή μεταχειριστεί βάναυσα οποιοδήποτε είδους ζώου είναι κακούργημα, το οποίο τιμωρείται με ποινή κάθειρξης μέχρι 10 έτη φυλάκιση, με χρηματική ποινή από 25.000 έως 50.000 ευρώ και διοικητικό πρόστιμο από 30.000 έως 50.000 ευρώ.

Επίσης ενημερώνει ότι σύμφωνα με το Νόμο Νόμο 4830/2021 άρθρο 10, παράγραφο 10, δεν απαγορεύεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες.

Η Φιλοζωική Ομοσπονδία Ελλάδος ευχαριστεί τους φιλόζωους της περιοχής που σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς φροντίζουν τα αδέσποτα ζώα.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ