Φωτιά στη Μάνδρα: Έκκληση φιλοξενίας και υιοθεσίας για τα ζώα που σώθηκαν από την πύρινη λαίλαπα

Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται με πυροσβέστες και κατοίκους να κάνουν τιτάνιες προσπάθειες κατάσβεσης και παράλληλη οι εθελοντές παλεύουν με σκοπό βοηθήσουν όπου είναι δυνατόν στις πληγείσες περιοχές για να σωθούν όσα περισσότερα ζώα γίνεται.

Οι εθελόντριες της ομάδας διάσωσης ζώων Alma Libre, Elen Konte και Adriani Gait ξεκίνησαν πρωινή ώρα με βαν ευγενικής παραχώρησης του δήμου Παπάγου Χολαργού, εφοδιασμένες με εξοπλισμό και φαρμακείο πρώτων βοηθειών προς την περιοχή της Μάνδρας.

Όπως περιγράφει η ομάδα, καθώς πλησίαζαν στην επίμαχη περιοχή αντίκρισαν το μέτωπο της πυρκαγιάς να έχει περάσει το δρόμο και μπλόκα αστυνομίας να έχουν απαγορεύσει την άνοδο και δεν επέτρεπαν να ανεβεί κανείς επάνω καθώς ούτε οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν εύκολα να μπουν ενώ ταυτόχρονα εναέρια μέσα, καναντέρ, έκαναν ρίψεις νερού.

ζώα

Εκείνη τη στιγμή πίσω από το μπλόκο και μέσα στους πυκνούς καπνούς, αντιλήφθηκαν ένα σκύλο να τρέχει προς τα πάνω. Αμέσως ενημέρωσαν την αστυνομία και αφού πήραν άδεια να ανέβουν ελεγχόμενα λίγο πιο πάνω και είδαν ένα σπίτι κυκλωμένο από τον καπνό με σκυλάκια και σε περιφραγμένους χώρους καθώς και γατούλες ελεύθερες στην αυλή.

«Η γυναίκα του σπιτιού μας είπε κλαίγοντας ότι είχε φωνάξει βοήθεια αλλά δυστυχώς δεν είχε έρθει ακόμη περίμενε με τη φωτιά να πλησιάζει απειλητικά», αναφέρει η Alma Libre.

Με συντονισμένες κινήσεις και τη μέγιστη προσοχή κατάφεραν να πιάσουν δεκατρείς γατούλες εκ των οποίων και εννιά ήταν μωράκια και να τα έβαλαν σε κλουβάκια και crate και ταυτόχρονα άρχισαν να πιάνουν τα δέκα στρεσαρισμένα σκυλάκια.

ζώα

Άλλα δυο αυτοκίνητα κατέφθασαν στο σημείο καθώς ήρθε περαιτέρω βοήθεια και τα ζωάκια μοιράστηκαν στα οχήματα προκειμένου να κατευθυνθούν προς το ΛΑΤΟ πλέον ασφαλή.

Καθ᾽οδόν λίγο πιο κάτω εντόπισαν άλλη μια μάνα γατούλα με δυο μωράκια σε ένα χωράφι πίσω από τους καπνούς την οποία κατάφεραν να εγκλωβίσουν και πλέον η γατοοικογένεια είναι ασφαλής.

Τα ζωάκια μεταφέρθηκαν όλα με ασφάλεια στο ΛΑΤΟ Γαλατσίου για προσωρινή φιλοξενία και πρώτες βοήθειες.


Έκκληση για φιλοξενίες και υιοθεσίες

Η Alma Libre κάνει έκκληση για φιλοξενίες και υιοθεσίας για τις γατούλες που διέσωσαν από τις φλόγες καθώς δεν θα μπορούν να επανενταχθούν στο χώρο τους.

Επείγει φιλοξενία για την πορτοκαλί μανούλα με τα δυο μωράκια της εκ των οποίων το ένα έχει θέμα με το ματάκι του τα οποία τα φιλοξενεί η ομάδα διάσωσης και επείγει και για τη ασπρόμαυρη μανούλα με τα τέσσερα μωράκια της, η οποία τα θήλαζε ακόμη.

ζώα

«Ας ανοίξουμε τα σπίτια μας για κάθε ζώο σε ανάγκη, ακόμη και μέσα από την καταστροφή, ας ελπίζουμε να γεννηθεί μια καλύτερη μέρα για εκείνα», αναφέρουν.


Ευχαριστίες

Η Alma Libre ευχαριστεί τον δήμαρχο Παπάγου Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλο που παραχώρησε το βαν και τον οδηγό κύριο Παναγιώτη που τους βοήθησε.


Ανάγκη συγκέντρωσης ειδών

Μέσα στις ανάγκες που προκύπτουν σε αυτό τον αγώνα θα χρειαστούν crate, κλουβάκια μεταφοράς, και λουριά καθώς και κονσέρβες.

Όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει ας στείλει μήνυμα στη σελίδα Alma Libre.


Δείτε τις φωτογραφίες από τις διασώσεις της Alma Libre – Hellenic Animal Rescue


Σε περίπτωση που αδυνατείτε να εκκενώσετε λόγω ύπαρξης πολλών ζώων δικών σας ή βρείτε εγκλωβισμένα ζώα σε ανάγκη και δεν μπορείτε να τα βοηθήσετε άμεσα επικοινωνήστε μαζί με την Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς στο 2131364020.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ