Φωτιά στην Αιγιάλεια: Έκκληση στους κατοίκους να ελευθερώσουν δεμένα ή περιορισμένα ζώα

Ανεξέλεγκτη είναι και η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής 23 Ιουλίου στην περιοχή Δερβενάκια του Αιγίου.

Η φωτιά απείλησε τον οικισμό Βυτινιώτικα και κινήθηκε κατά μήκος της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών με κατεύθυνση προς Διακοπτό και Ακράτα.

Μήνυμα, μέσω του 112, εστάλη προς τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή Κάστρο της Αιγιαλείας να μετακινηθούν προς την περιοχή Καθολικό.

Έκκληση στους κατοίκους των οικισμών και των χωριών που είναι γύρω από το μέτωπο της φωτιάς στο Αίγιο κάνει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιάλειας «Τα Φιλαράκια» να ελευθερώσουν τα δεμένα και περιορισμένα ζώα.

«Δώστε τους την ευκαιρία να σωθούν», γράφει ο φιλοζωικός σύλλογος καθώς η φωτιά μπορεί να πάρει γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις «σας παρακαλούμε μην τα καταδικάζετε!»

Όποιον γνωρίζετε ότι έχει δεμένα ή περιορισμένα ζώα, ενημερώστε τον. Αν δείτε μπροστά σας ζώο που κινδυνεύει προσπαθήστε να το ελευθερώσετε.


Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς παρακαλεί θερμά να μην εγκαταλείπετε τα κατοικίδιά σας, σε καμία περίπτωση μην αφήνετε αλυσοδεμένα τα σκυλιά σας και αφήστε ελεύθερα όσα ζώα δεν μπορείτε να πάρετε μαζί σας.

Δυστυχώς, μαίνεται αυτή την ώρα πυρκαγιά στην περιφέρεια Αχαΐας και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους δήμους Αιγιαλείας και Πατρέων προκειμένου να συνδράμουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ζώα που χρειάζονται τη βοήθεια μας.

Κάθε ζωή έχει αξία.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ