Γιώργος Λιάγκας για τα ζώα: «Δεν είναι μέλος της οικογένειας, δεν έχω DNA ίδιο με το σκυλί»

Έντονος ήταν ο διάλογος μεταξύ Γιώργο Λιάγκας και Άριας Καλύβα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 με αφορμή το ρόλο που έχουν τα κατοικίδια ζώα στη ζωή ενός ανθρώπου και αν ουσιαστικά αποτελούν μέλος της οικογένειας στην οποία ανήκουν.

Ειδικότερα, αφορμή στάθηκε η συζήτηση γύρω από τον γάμο και την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια ωστόσο ἐνα σχόλιο του παρουσιαστή, προκάλεσε την αντίδραση της Άριας Καλύβα, με τους δυο τους να έρχονται σε αντιπαράθεση.

«Εδώ άλλοι βγαίνουν και παίρνουν ένα σκυλάκι και λένε εγώ το βλέπω σαν παιδί μου. Το σκυλάκι δεν μπορεί να είναι παιδί. Δε μπορεί να υποκαταστήσεις ένα παιδί με το σκυλάκι. Το ζώο δεν είναι ισότιμο με τον άνθρωπο μην τρελαθούμε. Δεν είναι μέλος της οικογένειας το ζώο, εγώ διαφωνώ. Με βλέπετε με τη Φούσκα όλο το 24ωρο, μόνο μαζί δεν κοιμόμαστε. Δεν είναι μέλος της οικογένειας η Φούσκα. Οικογένειά μου είμαι εγώ και τα παιδιά μου και η μάνα των παιδιών μου, που είναι οικογένεια με τα παιδιά. Αυτό είναι οικογένεια. Δεν είναι μέλος της οικογένειας ένα ζώο», είπε αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας.

Ο Γιώργος Λιάγκας και η Άρια Καλύβα είχαν τον παρακάτω διάλογο:

Γιώργος: Το σκυλάκι δεν μπορεί να είναι παιδί, το ζώο δεν είναι ισότιμο με τον άνθρωπο, μην τρελαθούμε. Μιλάει ένας άνθρωπος που έχει σκύλο.

Άρια: Είναι μέλη της οικογένειας τα κατοικίδια.

Γιώργος: Διαφωνώ με αυτό. Έχω μεγαλώσει με σκυλιά, είμαι με τη Φούσκα 24 ώρες το 24ωρο, μόνο μαζί δεν κοιμόμαστε. Δεν είναι μέλος της οικογένειας η Φούσκα. Η οικογένειά μου είμαι εγώ και τα παιδιά μου και η μάνα των παιδιών μου που είναι οικογένεια με τα παιδιά. Αυτό είναι οικογένεια.

Άρια: Γιατί το έχει το ζώο στο σπίτι σου μέσα, από τη στιγμή που δεν είναι μέλος της οικογένειάς σου; Ασφαλώς και είναι μέλος της οικογένειάς σου. Τι είναι; Αντικείμενο; Τσαντάκι; Αξεσουάρ;

Γιώργος: Τώρα, εσύ αμφισβητείς αν αγαπάω το σκυλί μου; Σε παρακαλώ πάρα πολύ!

Άρια: Γιατί δεν το αντιμετωπίζεις ως μέλος της οικογένειάς σου;

Γιώργος: Γιατί είναι ζώο, δεν είναι άνθρωπος.

Άρια: Δεν είναι έμβιο όν;

Γιώργος: Δεν είναι μέλος της οικογένειας. Το γέννησα εγώ; Έχω dna ίδιο με το σκυλί;

Άρια: Υιοθέτησες ένα πλάσμα για να του προσφέρεις αγάπη Γιώργο μου. Δεν αμφισβήτησε κανείς την αγάπη.

Γιώργος: Μην τα μπερδεύουμε όλα. Τα αισθήματα δεν πρέπει να βαφτίζονται και με υπερβολικές λέξεις που για μένα δημιουργούν και προβλήματα μετά. Τι πάει να πει μέλος της οικογένειας το σκυλί; Είναι δίπλα στην οικογένεια, δεν είναι μέλος της οικογένειας.

Στη συνέχεια, η διαφωνία που είχαν ο Γιώργος Λιάγκας και η Άρια Καλύβα εντάθηκε ακόμα περισσότερο:

Άρια: Δηλαδή οι άνθρωποι που υιοθετούν παιδιά δεν πρέπει να τα αντιμετωπίζουν ως μέλη της οικογένειας.

Γιώργος: Τα παιδιά είναι άνθρωποι, δεν είναι ζώα. Βάζεις στο στόμα μου λόγια που δεν έχω πει. ξαφνικά τώρα θέμα να δημιουργήσουμε, να με βγάλεις ότι δεν αγαπάω και τα ζώα.

Άρια: Τα αγαπάς, αυτό πρέπει να το επιβεβαιώσουμε, αλλά πρέπει να το δεις ως μέλος της οικογένειάς σου, γιατί είναι.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ