Η ιδρύτρια της φιλοζωικής οργάνωσης Greek Animal Rescue, Βέσνα Τζόουνς, στο ΕΡΤ Αρχείο – Βίντεο

Με την αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, το Αρχείο της ΕΡΤ προτείνει επεισόδιο της σειράς κοινωνικού ντοκιμαντέρ «Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους» του 2017.

Στο απόσπασμα δείτε την ιδρύτρια της φιλοζωικής οργάνωσης Greek Animal Rescue, Βέσνα Τζόουνς, να μιλά για τη δημιουργία της οργάνωσης μετά από ένα ταξίδι της στην Ελλάδα το 1989 ενώ αναφέρει και την ιστορία του Σμόκι, του πρώτου ανάπηρου σκύλου που υιοθετήθηκε από την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από το θάνατο της Βέσνα Τζόουνς (15 Μαΐου 2014), που έβαλε ένα σημαντικό λιθαράκι στην προστασία των αδέσποτων στη χώρα μας.

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων θεσπίστηκε το 2010 για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την τύχη των εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι ζουν κάτω από πολύ κακές συνθήκες.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις προωθούν με την ευκαιρία αυτή την υιοθεσία των αδέσποτων ενώ τονίζουν την ανάγκη φροντίδας και προστασίας τους από διάφορους κινδύνους, μεταξύ των οποίων η έλλειψη φαγητού και νερού, η εγκατάλειψη, η ανθρώπινη βία, ο υπερπληθυσμός, η παράνομη εκτροφή, οι ασθένειες κ.α.

Ειδικότερα στη χώρα μας και μετά από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής η συγκεκριμένη ημέρα καθιερώνεται ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας κάθε σχολικού έτους, η και θα είναι αφιερωμένη στην υλοποίηση δράσεων φιλοζωίας.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Μενέλαος Καραμαγγιώλης

Πηγή: ΕΡΤ Αρχείο|Facebook


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ