Ιεράπετρα: Εγκατέλειψαν κουτάβια σε κάδο σκουπιδιών – Τα τέσσερα σκυλάκια σώθηκαν και υιοθετήθηκαν

Τρία κουτάβια εντοπίστηκαν σε κάδο σκουπιδιών το Σάββατο 30 Μαρτίου ενώ άλλο ένα βρέθηκε πεταμένο και την επόμενη μέρα.

Σύμφωνα με τον Δημοτικό Αστυνομικό Ιεράπετρας, Γιάννη Γαϊτανάκη, τα πανέμορφα κουτάβια ανακαλύφθηκαν καλυμμένα από σακούλες για να μην εντοπιστούν.

Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εγκατάλειψη 3 κουταβιών μέσα σε κάδους σκουπιδιών! Μάλιστα καλυμμένα από σακούλες… έτσι ώστε να μην τα βρει κάνεις και να πολτοποιηθούν από το μηχάνημα… Έπειτα έχουμε την κλασσική συνέχεια: η κοπέλα που τα είδε και δεν τα προσπέρασε (να είναι καλά), η γειτονιά που αρνείται να μιλήσει να δώσει πληροφορίες (omerta), ένα κράτος που αδιαφορεί προκλητικά».

Στη συνέχεια με νέα ενημέρωση για το κουτάβι που βρήκαν την Κυριακή, γράφει: «Σήμερα Κυριακή στους ίδιους κάδους πετάξανε και 4ο σκυλάκι, αδερφάκι τους σίγουρα. Πιθανότατα ο τύπος που τα πέταξε είχε σκοπό να κρατήσει ένα αλλά στην πορεία το μετάνιωσε…»

Τα κουτάβια φαίνονται στα βίντεο που ανάρτησε στο λογαριασμό του στο Facebook ο κ. Γιάννης Γιαϊτανάκης να τρέμουν από το φόβο τους.

Ο κ. Γαϊτανάκης εξηγεί ότι αναγκάστηκε να πάρει τα σκυλάκια στο σπίτι του τα οποία σώθηκαν και υιοθετήθηκαν μετά από την κινητοποίηση της φιλοζωικής κοινότητας της πόλης ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι για κακή τύχη (του δράση) “έχει μια καλή πληροφορία αυτή τη φορά…”


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ