Ηλεία: Σκελετωμένος σκύλος δεμένος με χονδρή αλυσίδα εντοπίστηκε από τουρίστριες στη Ζαχάρω Ηλείας

Ένας εξαθλιωμένος σκύλος σε τραγική κατάσταση, δεμένος με χοντρή αλυσίδα εντοπίστηκε από τουρίστριες στη Ζαχάρω Ηλείας.

Όπως περιγράφει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Kρεστένων «Νοιάζομαι», πριν από μερικές ημέρες δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από δύο κυρίες από την Αυστρία που ήρθαν στην Ζαχάρω του Νομού Ηλείας για διακοπές και οι οποίες βρήκαν ακριβώς απέναντι από την παραλία της περιοχής ένα θηλυκό σκυλί ράτσας Μπόξερ δεμένο με χοντρή αλυσίδα.

Το σκυλάκι, όπως φαίνεται και από τα βίντεο, είναι σε άθλια κατάσταση, είναι σκελετωμένο ενώ όπως αναφέρει ο σύλλογος, η αλυσίδα του ήταν πιο βαριά από το ίδιο το σκυλί.

Το δύστυχο ζωάκι το οποίο αδυνατεί να σταθεί όρθιο μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο, οι εθελοντές ωστόσο δεν είναι σίγουροι αν θα τα καταφέρει καθώς είναι ένα βήμα πριν το κώμα. Στο σκυλάκι δόθηκε το όνομα «Νίκη» και όπως αναφέρει η Σταματίνα Σταματάκου, την άφησαν οι ιδιοκτήτες της να πεθάνει από την πείνα.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα η αστυνομία.

«Αυτό που αναρωτιόμαστε… τόσος κόσμος, τόσοι άνθρωποι περνάνε καθημερινά από το συγκεκριμένο σημείο… Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε, κανένας δεν ρώτησε, κανένας δεν απόρησε. Μόνο δύο κυρίες που ήρθαν από την Αυστρία για να “απολαύσουν” τις ομορφιές του τόπου μας! Αυτός είναι ο τόπος μας, αυτός είναι ο πολιτισμός μας, αυτοί είμαστε!» γράφει ο φιλοζωικός σύλλογος.


Η σκυλίτσα θα χρειαστεί νοσηλεία. Τα έξοδά μας είναι τεράστια. Ακόμη και 1€ για μας είναι πολύτιμο για να μπορέσουν να καλύψουν τα έξοδά της.

Αν επιθυμείτε να βοηθήσετε τους σκοπούς του Συλλόγου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογαριασμό του στην Τράπεζα Πειραιώς:
5531-093883-962 EUR
ΙΒΑΝ GR77 0172 5310 0055 3109 3883 962
Δικαιούχος: 14845561 Φιλοζωικός Σύλλογος Kρεστένων «Νοιάζομαι»


Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ