Καρδίτσα: Εθελοντές συνεχίζουν ακατάπαυστα τις διασώσεις – «…τα ουρλιαχτά των ζώων ηχούν στα αυτιά μας σαν σφαίρες!» (Φωτο & Βίντεο)

«Δεν τα παρατάμε», με αυτό το ηχηρό μήνυμα ξεκίνησε η ενημέρωση της Εύης Θάνου που μαζί με εθελοντές κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους να σώσουν και να απεγκλωβίσουν κατοικίδια και παραγωγικά ζώα από τις πλημμυρισμένες περιοχές της Καρδίτσας.

Οι εθελοντές εργάζονται σκληρά και ακατάπαυστα με σκοπό να διασώσουν ζωάκια σε σημεία δύσβατα και επικίνδυνα αφού τα νερά είναι μολυσμένα και τα ουρλιαχτά των ζώων που βρίσκονται στο έλεος των πλημμυρισμένων σημείων, τους δίνει μεγαλύτερη ώθηση να κάνουν τα πάντα για να τα βοηθήσουν.

Φωτο Facebook | Evi Thanou

«…τα ουρλιαχτά των ζώων μετά τόσες μέρες δεν μας αφήνουν να ησυχάσουμε… ηχούν στα αυτιά μας σαν σφαίρες!» γράφει χαρακτηριστικά η κ. Θάνου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, τη Δευτέρα 11/9 επιχείρησαν στο χωριό Κοσκινά για τον απεγκλωβισμό ενός σοκαρισμένου σκύλου στη σκεπή. Μετά από πολλές προσπάθειες ωστόσο δεν μπόρεσαν να το κατεβάσουν και τοποθέτησαν τροφή, νερό και βρήκαν μια πατέντα ώστε να κατέβει μόνο του.

Απεγκλώβισαν αλλά δύο σκυλιά από μια βεράντα ενώ την Τρίτη 12/9 με βάρκα και κανό οι εθελοντές επιχείρησαν στο χωριό Βλοχός για τον απεγκλωβισμό κι άλλων ζώων.

Φωτο Facebook | Evi Thanou

«Τα ζώα έχουν ζήσει και αυτά την απόλυτη φρίκη… Δεν υπάρχουν λόγια… Ένα πρόβατο γαντζωμένο σε έναν φράχτη, έμεινε εκεί μέρες να περιμένει… Σκυλιά που έβλεπες την απόγνωση στα μάτια τους, τον τρόμο στην ψυχή τους… Ένα σκύλο ένα μικρό γατάκι, μια γάτα και ένα πρόβατο απεγκλωβίστηκαν από τους θαρραλέους και τολμηρούς με ψυχή και σθένος εθελοντές Αποστόλη Διανέλλο Παντελή και την Βασιλική Κοιμτζίδου που σε αυτούς και δύο χωριανούς αξίζουν χίλια μπράβο», αναφέρει η Εύη Θάνου.

Επιπλέον διέσωσαν άλλα δύο κουτάβια που βρήκαν καταφύγιο σε ένα εκκλησάκι στο χωριό.

«Για κάθε ψυχή που σώζετε είναι η χαρά μας απερίγραπτη!», τονίζει και ενημερώνει ότι υπάρχουν και άλλα ζώα τα οποία λόγου φόβου δεν πλησίασαν, αλλά τους δόθηκε πολύ φαγητό και νερό και από αύριο το πρωί θα συνεχίσουν τις προσπάθειες ενώ παράλληλα αναφέρει ότι θα επιχειρήσουν σε Μαραθέα και Μεταμόρφωση.

Φωτο Facebook | Evi Thanou

Η Εύη Θάνου κάνει έκκληση για περισσότερες βάρκες ώστε να μη χάνεται άλλος χρόνος και να μοιράζονται οι επιχειρήσεις ταυτόχρονα.

«Την θετική σας ενέργεια να καταφέρουμε να τα σώσουμε όλα αυτά που παραμένουν εγκλωβισμένα», καταλήγει.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ