Καβούρι Αττικής: Νεαρή φώκια βγήκε στην παραλία για να ξεκουραστεί – Τι δεν πρέπει να κάνουμε αν τις συναντήσουμε

Μια έκπληξη περίμενε τους λουόμενους στο Καβούρι Αττικής την Κυριακή 30 Ιουλίου όταν είδαν μια νεαρή φώκια στην παραλία να ξεκουράζεται.

Αρκετοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες αμέσως ενημέρωσαν την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Προστασίας της Φώκιας για το συμβάν και έστειλαν φωτογραφίες και βίντεο.

Μέλος της ομάδας διάσωσης και περίθαλψης της MOm βρέθηκε στο σημείο για να ελέγξει τη κατάσταση του ζώου και να ενημερώσει τους λουόμενους να κρατήσουν τις αποστάσεις τους. Η φώκια φαίνεται πως ήταν καλά στην υγεία της και δεν έδειχνε εμφανή σημάδια κάποιου προβλήματος.

φώκια
Οι φώκιες ξεκουράζονται στη στεριά για πολλές ώρες και δεν πρέπει να τις πλησιάζουμε, να τις βρέχουμε, να τις οδηγούμε στην θάλασσα και να τις ταΐζουμε (Φωτο: Facebook | MOm Greece)

Μελετώντας προηγούμενες φωτογραφίες ανακάλυψαν κάτι εκπληκτικό

Μελετώντας προηγούμενες φωτογραφίες ανακάλυψαν κάτι εκπληκτικό: Η συγκεκριμένη φώκια είχε καταγραφεί 20 ημέρες πριν ανατολικά της Κύθνου. Η νεαρή φώκια φαίνεται πως ταξίδεψε προς την Αττική, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την ικανότητα του είδους να διασχίζει μεγάλες αποστάσεις εντός της επικράτειας του.

φώκια
Η συγκεκριμένη φώκια είχε καταγραφεί 20 ημέρες πριν ανατολικά της Κύθνου (Φωτο: Facebook | MOm Greece)

Οδηγίες σωστής συμπεριφοράς όταν συναντούμε μια φώκια

Η MOm ενημερώνει τους πολίτες, μιας και είναι πολύ πιθανόν να ξαναβγεί στην ακτή και τις επόμενες ημέρες, πως οι φώκιες ξεκουράζονται στη στεριά για πολλές ώρες και δεν πρέπει να τις πλησιάζουμε, να τις βρέχουμε (καθώς θέλουν να μείνουν στεγνές), να τις οδηγούμε στην θάλασσα και να τις ταΐζουμε. Είναι άγρια ζώα και βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον.

Η MOm μοιράζεται οδηγίες σωστής συμπεριφοράς όταν συναντούμε μια φώκια στο νερό ή την ακτή και υπενθυμίζει πως είναι πολύ σημαντικό να ενημερώσουμε άμεσα την ΜΚΟ.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ