Κολοράντο: Πεζοπόρος που αγνοείτο από τον Αύγουστο, βρέθηκε νεκρός με τον σκύλο του ακόμα ζωντανό στο πλευρό του

Ένας πεζοπόρος από το Κολοράντο που αγνοούνταν από τον Αύγουστο βρέθηκε νεκρός, ενώ ο σκύλος του ήταν ακόμη ζωντανός και στο πλευρό του, ανακοίνωσαν οι αρχές την περασμένη εβδομάδα.

Ο 71χρονος Ριτς Μουρ από το Παγόσα Σπρινγκς, πήγε για πεζοπορία με τον σκύλο του στο Μπλάκχεντ Πικ, ένα βουνό ακριβώς ανατολικά του σπιτιού του, στις 19 Αυγούστου και δεν επέστρεψε ποτέ, σύμφωνα με την ομάδα έρευνας και διάσωσης Taos.

Ομάδα διάσωσης εισήλθε με ελικόπτερο ακριβώς κάτω από την κορυφή του βουνού και κινήθηκαν δυτικά στην αναζήτηση του Μουρ προς την αρχή του μονοπατιού, όπου βρέθηκε σταθμευμένο το αυτοκίνητό του, η ομάδα, ωστόσο, δεν μπόρεσε να τον εντοπίσει.

Στις 30 Οκτωβρίου, ένας κυνηγός στο Ρίο Μπλάνκο, περίπου 2,5 μίλια ανατολικά της κορυφής, ανακάλυψε το πτώμα του άτυχου άνδρα, ανέφερε η Ντένβερ Γκαζέτ, επικαλούμενη το γραφείο του σερίφη της κομητείας Αρτσουλέτα. Το λευκό Τζακ Ράσελ τεριέ του Μουρ, Φίνεϊ, βρέθηκε ζωντανός δίπλα στο νεκρό κηδεμόνα του.

Μέλος του TSR Ντελίντα Βαν-Μπράιτιν δήλωσε ότι συμμετείχε στην αρχική έρευνα για τον Μουρ μαζί με τον πιστοποιημένο σκύλο διάσωσης.

“Ήταν τόσο απόκρημνη, που μας εισήγαγε ελικόπτερο”, ανέφερε σε ανάρτησή της στη σελίδα του TSR στο Facebook. “Βρέθηκε 2,5 μίλια (40km) ανατολικά της κορυφής του βουνού κάτω από το σημείο όπου εισχωρήσαμε”.

Ο Ριτς Μουρ και ο σκύλος του πήγαν για πεζοπορία στο Blackhead Peak στις 19 Αυγούστου και δεν επέστρεψαν ποτέ. (Taos Seach and Rescue)

Η αιτία θανάτου του Μουρ δεν είχε ακόμη προσδιοριστεί, δήλωσε το γραφείο του σερίφη στην εφημερίδα.

Εν τω μεταξύ, ο Φίνεϊ μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο και έκτοτε έχει επανενωθεί με την οικογένειά του, ανέφερε το δημοσίευμα.

Η κορυφή Μπλάκχεντ έχει υψόμετρο 12.500 πόδια και βρίσκεται στο δυτικό όριο του Σάουθ Σαν Χουάν Γουί.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ