Κτηνωδία στη Βόνιτσα: Σκότωσαν με φόλες δύο δεσποζόμενα σκυλάκια και γατούλες στο Δρυμό

Δύο σκυλάκι και αρκετές αδέσποτες γατούλες βρήκαν τραγικό θάνατο από φόλες ενώ άλλο ένα σκυλάκι χαροπαλεύει.

Όπως καταγγέλλει η κ. Γεωργία Τσαβαλά μέσα από τη σελίδα της στο Facebook, η Λίζα, ένα κατοικίδιο σκυλάκι που μόλις γέννησε τα κουτάβια της, εντοπίστηκε δηλητηριασμένη από φόλα που κάποιος έριξε το Σάββατο 10 Ιουνίου στην αυλή του σπιτιού όπου ζούσε, στο Δρυμό του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

«Αυτή είναι η Λίζα. Δε θα ξυπνήσει ποτέ πια. Ναι τα εγκλήματα συνεχίζονται στο δήμο της ΦΟΛΑΣ», αναφέρει με θυμό η. Τσαβαρά ενώ αναφέρει ότι άλλο ένα δεσποζόμενο σκυλάκι που κατανάλωσε το δηλητηριασμένο δόλωμα στην ίδια γειτονιά, χαροπαλεύει.

Η Λίζα που γέννησε τα κουταβάκια της, υιοθετήθηκαν σε υπέροχες οικογένειες.

Το ίδιο πρωί βρέθηκαν επίσης και αδέσποτες γάτες νεκρές έξω από το Δημοτικό Σχολείο.

Το ισχυρό δηλητήριο στην παιδική χαρά του χωριού σκότωσε με βασανιστικό τρόπο μέσα σε λίγη ώρα, μπροστά στα μάτια των παιδιών, άλλο ένα δεσποζόμενο σκυλάκι, τη Λούσι.

Σύμφωνα με την κ. Γεωργία Τσαβαλά, η αστυνομία έχει ενημερωθεί και απάντησε ότι “δεν είναι αυτή υπεύθυνη, αλλά ο δήμος”. «Ένα απέραντο νεκροταφείο σκύλων και γατιών όλο το χωριό. Μόνο από σύμπτωση δε θρηνούμε ακόμα ανθρώπινα θύματα. Ξυπνήστε άνθρωποι, κάποιος έχει στην κατοχή του παράνομα φυτοφάρμακα-δηλητήρια», αναφέρει.

«Μαζική εκκαθάριση γίνεται στο Δρυμό ενόψει του καλοκαιριού λοιπόν. Με ισχυρά απαγορευμένα φυτοφάρμακα τύπου λανέιτ, όπως διαπιστώθηκε σε βάθος χρόνου από νεκροψίες σε δηλητηριασμένα ζώα», τονίζει υποβάλλοντας πολλές και εύλογες ερωτήσεις για τις εγκληματικές αυτές πράξεις:

«Ποιος προμηθεύεται το απαγορευμένο φυτοφάρμακο; Από πού και με ποιο τρόπο φτάνει στα χέρια του; Πώς φτάνει στα χέρια των φονιάδων που το σκορπούν στο δρόμο, στα πεζοδρόμια, στις αυλές των σπιτιών, έξω από τα σχολεία; Τι περιμένετε συμπολίτες, να ταΐσουν και τα παιδιά σας στην αυλή σας, στο σχολείο, στην παιδική χαρά ή στην πλατεία που παίζουν αμέριμνα; Πού είναι ο δήμος να καταγγείλει έστω και μια φορά τα ασταμάτητα εγκλήματα σε βάρος των αδύναμων. Πού είναι η αστυνομία να προχωρήσει σε βάθος έστω και μια φορά την έρευνα στις καταγγελίες (με ατράνταχτα στοιχεία) που κάνουμε και να βρεθούν οι δράστες; Πού είναι οι εισαγγελείς που μέσα στα συρτάρια τους βρίσκονται θαμμένες τόσες και τόσες υποθέσεις δολοφονιών; Πού είναι η ελληνική δικαιοσύνη που φτιάχνει αυστηρούς νόμους και την ίδια στιγμή παρανομεί μη εφαρμόζοντάς τους.»


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ