Κύπρος: Πυροβόλησαν πέντε γάτες εν ψυχρώ με μεταλλικά βελάκια

Πέντε γάτες χτυπήθηκαν εν ψυχρώ με μεταλλικά βελάκια στην περιοχή Περνέρα, στην παραλιακή επαρχία της Αμμοχώστου.  

Η σοβαρή αυτή καταγγελία περιήλθε στα χέρια του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου, που αναφέρει ότι τουλάχιστον πέντε γάτες πυροβολήθηκαν με οπλότοξο ή Βαλλίστρα, όπλα τα οποία με βάση σχετικής νομοθεσίας περί πυροβόλων και μη πυροβόλων όπλων απαγορεύεται αυστηρά η χρήση τους. 

Από τις πέντε γάτες που πυροβολήθηκαν με οπλότοξο, η μία πέθανε, τρεις διασώθηκαν και η μία γατούλα, για την οποία έγινε μεγάλη προσπάθεια για τον εγκλωβισμό της από εθελοντές διασώστες, μεταφέρθηκε στη Λάρνακα, της χορηγήθηκε ηρεμιστικό και υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία. Όπως αναφέρει η τουρίστρια που παρακολουθεί την κατάσταση της υγείας της, η γάτα χειρουργήθηκε με επιτυχία χθες, Τετάρτη 15 Μαρτίου.

Όπως αναφέρει η γυναίκα μέσα από την σελίδα της στο Facebook, το βελάκι αφαιρέθηκε από το κατεστραμμένο της μάτι. Η γάτα ήταν τυχερή, καθώς το βέλος δεν διαπέρασε το κρανίο και τον εγκέφαλο. Τα πάει πολύ καλά και ήδη επιτρέπει στους κτηνιάτρους να της δίνουν τρυφερά χάδια.

Εθελοντής έχει ήδη προσφερθεί να την φιλοξενήσει μέχρις ότου της δοθεί ευκαιρία να επανενταχθεί την ημέρα που θα είναι δυνατή και υγιής. 

Το Κόμμα ανέφερε πως το μακάβριο αυτό γεγονός ξεκίνησε από το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα στην περιοχή Περνέρα – Παραλίμνι και οι τουρίστες, οι οποίοι βρίσκονταν στην Κύπρο για διακοπές, ήρθαν αντιμέτωποι με αυτή τη σκληρή και θλιβερή κατάσταση.

Η υπόθεση έχει ήδη καταγγελθεί στην αστυνομία Παραλιμνίου, έγιναν επισκέψεις στην περιοχή και κατατέθηκαν μαρτυρίες από τους τουρίστες οι οποίοι κατά την διάρκεια των διακοπών τους φρόντισαν και σίτιζαν γάτες στην περιοχή που διέμεναν. 

Το σοκαριστικό αυτό γεγονός το κατέγραψαν οι τουρίστες μέσα από φωτογραφίες που εστάλησαν στο Κόμμα για τα Ζώα, όπως επίσης και σχετική και λεπτομερή γραπτή ενημέρωση. 

Από το φωτογραφικό υλικό και την μαρτυρία φαίνεται καθαρά η τραγική κατάσταση που περιήλθαν τα ζώα και πιο συγκεκριμένα η μια από τις γάτες που πυροβολήθηκε με οπλότοξο το μεταλλικό (αλουμίνιο) βελάκι που εκσφενδονίστηκε, διαπέρασε το κεφάλι του γάτου από την μια άκρη στην άλλη. Το μήκος τους είναι από 45 έως και 55 εκατοστά. 

Η κατοχή και η χρήση πυροβόλων ή μη πυροβόλων όπλων ρυθμίζονται από την σχετική νομοθεσία (113(Ι)2004 και ποινές για τους παραβάτες προβλέπουν φυλάκιση μέχρι δύο χρόνια ή πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ ή και τα δύο. 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ