Λάρισα: Πήρε πτυχίο στα 63 της με το σκυλάκι της στο πλευρό της

Δεν έχει σημασία πόσο καιρό θα σου πάρει, αρκεί να έχεις τη θέληση και την δίψα να πετύχεις το στόχο σου. Και μία 63χρονη γυναίκα από τη Λάρισα είχε μέσα της το πείσμα να ολοκληρώσει αυτό που είχε αφήσει στα 15 της χρόνια: το σχολείο, έχοντας μάλιστα πάντα στο πλευρό της τον πιο πιστό της φίλο, τον σκύλο της, Βίκτωρα.

Η Μαίρη Γεωργίου είναι μητέρα δύο παιδιών και γιαγιά στα εγγονάκια της. Παντρεύτηκε όταν ήταν 15,5 ετών τελειώνοντας την Α᾽ Λυκείου, τότε που για την εποχή ήταν επιτρεπτό ωστόσο αναγκάστηκε να διακόψει το σχολείο και να εστιάσει στην οικογένειά της. Μέσα της όμως υπήρχε αυτή η θέληση να ολοκληρώσει τη σχολική της εκπαίδευση που τόσο πολύ λαχταρούσε.

«Υπήρχε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου να τελειώσω το σχολείο, το ήθελα πάρα πολύ», λέει στο pet-in η κ. Γεωργίου.

Πέρασαν τα χρόνια και κάποια στιγμή ένας συνδυασμός συγκυριακών γεγονότων την οδήγησαν στα 59 της χρόνια να πάρει την μεγάλη απόφαση να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε. Τα παιδιά της παντρεύτηκαν και έφυγαν από το σπίτι και τότε γεννήθηκε η μεγάλη ερώτηση στο μυαλό της: “Εγώ, τι κάνω;”

“Χτύπησε το κουδουνάκι”, άνοιξε βιβλία, και ολοκλήρωσε την Β´ και Γ᾽ Λυκείου, και πέρυσι στα 61 χρόνια, η Μαίρη Γεωργίου τελείωσε Διοίκηση και Οικονομία με 19,9 και φέτος παρέλαβε και δεύτερο πτυχίο στο ΕΠΑΛ στον Τουρισμό, με συνοδό τον αγαπημένο της Βίκτωρ, έναν σκύλο ράτσας Σπιτς ηλικίας 15 ετών.

«Είμαι πολύ ευτυχισμένη και χαρούμενη που κατόρθωσα και το πήρα και με τέτοιο βαθμό», δηλώνει με υπερηφάνεια στο pet-in.

«Επιτέλους! Μετά από τόση αγωνία, τόση κούραση, το πήρα! Το δεύτερο πτυχίο από το ΕΠΑΛ. Προσπάθησα, κουράστηκα, απελπίστηκα πολλές φορές, έχασα χρόνο από την ξεκούρασή μου 3 χρόνια τώρα, αλλά τελικά κατάφερα αυτό που χρόνια σκεφτόμουν, αλλά δεν τολμούσα να το κάνω. Μην αφήνετε τα όνειρα σας. Τολμήστε», γράφει στην ανάρτηση της στο Facebook.

Με την ευγενική παραχώρηση της κ. Μαίρης Γεωργίου

Ο Βίκτωρ είναι μέλος της οικογένειας. Η κ. Γεωργίου έχει δύο παντρεμένα παιδιά και τέσσερα μεγάλα εγγόνια που ζουν τις ζωές τους και όπως μας εξηγεί, ζει εκείνη με τον Βίκτωρα που είναι η δική της οικογένεια.

Όπου κι αν είναι, ό,τι κι αν κάνει, ο Βίκτωρ είναι πάντα μαζί της. Είτε πάει εκδρομή, είτε διακοπές, είτε για ψώνια. Προτιμάει τα pet freindly καταστήματα όπως τον Σκλαβενίτη της περιοχής που δέχεται το σκυλάκι στο καρότσι χωρίς κανένα πρόβλημα.

Για την κ. Γεωργίου, η σημαντική αυτή ημέρα παραλαβής του πτυχίου της δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς να έχει δίπλα της για να την συνοδεύει ο Βίκτωρ.

«Είχε πολύ μεγάλη σημασία για εμένα να είναι δίπλα μου εκείνη τη στιγμή που πήρα το πτυχίο, δεν γινόταν να μην με συνοδέψει», αναφέρει στο pet-in.

Η Μαίρη Γεωργίου εξηγεί ότι έχουν αρχίζει τα προβλήματα υγείας για τον Βίκτωρα και επισκέπτονται σχεδόν καθημερινά τον κτηνίατρο με σκοπό να του χαρίσει όσο το δυνατό καλή ζωή και να περνάει καλά.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι το τρίτο μου παιδί θα πάθει κάτι. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι μου. Μόνο που δεν τον έχω γεννήσει,» υπογραμμίζει η κ. Γεωργίου.

Ο Βίκτωρ απολαμβάνει βόλτες στην παραλία

Το pet-in.gr εύχεται στην Μαίρη Γεωργίου καλή σταδιοδρομία και πολλές ωραίες ακόμα στιγμές με τον αγαπημένο της Βίκτωρ!


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ