Λίγα “ψίχουλα” για τα πουλιά του χιονιά – Πώς μπορείτε να τα βοηθήσετε

Αυτές τις ημέρες, κάποια πουλιά δυσκολεύονται να βρουν τροφή, ακόμη κι ένα “ψίχουλο” κάτω από το παχύ στρώμα χιονιού. 

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία εξηγεί πώς μπορούμε να τα βοηθήσουμε, προσφέροντάς τους ένα ωφέλιμο “γεύμα” με τροφές που υπάρχουν ακόμα και στο σπίτι μας.

Δημητριακά και Φρούτα

Λίγα δημητριακά, όπως σπόροι πατημένης βρώμης (κουάκερ) που έχουμε για το πρωινό μας αλλά και κομμάτια φρούτων (όπως μήλα και αχλάδια) είναι ιδανική μερίδα σωτηρίας, φροντίστε όμως να αποφύγετε οτιδήποτε περιέχει αλάτι.

Ανάλατοι ξηροί καρποί

Αν θέλουμε να περάσουμε σε άλλο επίπεδο τη βοήθεια στα “κυνηγημένα από τον Βοριά” πουλιά, μπορούμε να τοποθετήσουμε στον κήπο ή στο μπαλκόνι μας επιτραπέζιες ταΐστρες με άψητους και ανάλατους ξηρούς καρπούς, όπως ηλιόσπορους, αλλά και σταφίδες ή φρούτα.

Μια ωραία επιλογή είναι επίσης οι κρεμαστές ταΐστρες με ειδικό πλέγμα για φιστίκια κ.λπ. που είναι ιδανική τροφή για τα πουλιά αυτή την περίοδο.

Οι Κοκκινολαίμηδες, τα Κοτσύφια, οι παπαδίτσες και άλλα μικροπούλια της περιοχής σας θα εκτιμήσουν δεόντως τη βοήθειά σας.

Προσοχή οι ταΐστρες να τοποθετούνται σε μέρος ασφαλές, απρόσιτο από γάτες και άλλους πιθανούς κινδύνους.

Φωτο | Elliniki Ornithologiki Etaireia

Βρείτε κι άλλους τρόπους για να βοηθήσετε τους φτερωτούς σας γείτονες, στην έκδοσή της Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία “Φροντίζοντας τα πουλιά που ζουν πλάι μας” ΕΔΩ


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ