Μαθητές του Αμαρουσίου έμαθαν για τα αδέσποτα ζώα και τον εθελοντισμό!

O Περιβαλλοντικός, Φιλοζωικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαρουσίου επισκέφτηκε νηπιαγωγείο με σκοπό την ενημέρωση των παιδιών για τα αδέσποτα ζώα. 

Συγκεκριμένα η Πρόεδρος κ. Μ. Ζερβάκη μετά από πρόσκληση των νηπιαγωγών βρέθηκε συνοδευόμενη από την παιδαγωγό και εθελόντρια υιοθεσιών κ. Χρυσούλα Παπαναστασίου στο 16ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου και κοντά στα δύο τμήματα των 40 παιδιών με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα αδέσποτα ζώα και προσπάθεια να αποκτήσουν θετική στάση, ευαισθησίες και εθελοντισμό στις υπηρεσίες που επιθυμούν να προσφέρουν μαζί με τους κηδεμόνες /γονείς τους.

Στόχος της επίσκεψης ήταν τα παιδιά να ξεχωρίσουν τα αδέσποτα από τα δεσποζόμενα, να ανακαλύψουν γιατί υπάρχουν αδέσποτα, να βρουν τις διαφορές δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων, να κατανοήσουν τις συνέπειες τις υπάρξεις των αδέσποτων και το τρόπο που θα μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα αυτό.

Φωτο ΠεΦιΠο

Μαζί στην επίσκεψη ήταν ένα γατάκι σε κλουβάκι που ενθουσίασε τα παιδιά και τους δόθηκε η ευκαιρία να το γνωρίσουν και να του δώσουν αγάπη.

Τα παιδιά αγκάλιασαν την πρωτοβουλία του ΠεΦιΠο και αυτό δίνει δύναμη στο φιλοζωικό σύλλογο να  συνεχίσει και με άλλα σχολεία της πόλης.

«Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους νηπιαγωγούς για την άψογη τους συνεργασία, και τα γεμάτα απορίες, αγάπη για τα ζώα και θέληση να προσφέρουν νήπια του Δέκατου έκτου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου», δήλωσε το ΠεΦιΠο.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ