Μονεμβασιά: Μικροί και μεγάλοι έφτιαξαν πήλινες χελιδονοφωλιές στο πανέμορφο κάστρο

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκε η Μονεμβασιά τη νέα δράση που υλοποίησε ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή για πρώτη φορά σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και με τη στήριξη του Δήμου Μονεμβασίας.

Τα «Χελιδονίσματα 2024» πραγματοποιούνται από 8 έως 31 Μαρτίου, σε διάφορες περιοχές ανά τη χώρα, με την υποστήριξη της Ορνιθολογικής και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, συλλόγους και εκπαιδευτικές ομάδες.

Ενθουσιώδη παιδιά, αλλά και γονείς, συμμετείχαν στο δρώμενο και τα λασπωμένα από τον πηλό χέρια τους, έφτιαξαν 69 πήλινες χελιδονοφωλιές στο πανέμορφο Κάστρο της Μονεμβασιάς τις οποίες πήραν μαζί τους (το καθένα αυτή που έφτιαξε) για να τις τοποθετήσουν στα σπίτια ή σχολεία τους για να φιλοξενήσουν χελιδόνια.

Φωτ.: Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή

Η υποδοχή της άνοιξης έγινε με τον καλύτερο τρόπο και η επιτυχία της δράσης του συλλόγου δίνει το κίνητρο να επαναληφθεί στο μέλλον και σε άλλες Κοινότητες του Δήμου.

Φωτ.: Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή ευχαριστεί θερμά την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία για τη συνεργασία, τον Δήμο Μονεμβασίας για την στήριξη της δράσης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων για την άδεια χρήσης του αρχαιολογικού χώρου και φυσικά όλους εσάς για την συμμετοχή.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ