Μπάμπου: Ο πρώτος σκύλος- οδηγός που μπήκε στη Βουλή!

Το όνομά του είναι Μπάμπου και είναι κούκλος!

Πέρα από αυτό όμως, ο Μπάμπου είναι σκύλος-οδηγός και μάλιστα ο πρώτος που μπήκε στη Βουλή, με αφορμή τη χθεσινή ορκωμοσία των βουλευτών. Ήταν προσκεκλημένος του Γιώργου Σταμάτη, ο οποίος εξελέγη πρόσφατα βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ σύμφωνα με ανάρτηση της κηδεμόνος του Μπάμπου, Ιωάννας Μαρίας Γκέρτσου, οι δυο τους συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν.

Photo: Ioanna-Maria Gertsou/Facebook
Photo: Ioanna-Maria Gertsou/Facebook

«Ανέμελος, χαρούμενος, σαν να πήγαινε στο πάρκο να παίξει!»

Χαρούμενη για το γεγονός, η κηδεμόνας του Μπάμπου περιέγραψε την νέα εμπειρία του σκυλάκου της σε μία ανάρτησή της: «Μπήκε λοιπόν ο Μπάμπου, ο σκύλος-οδηγός μου και στη Βουλή για την ορκωμοσία. Ανέμελος, χαρούμενος, σαν να πήγαινε στο πάρκο να παίξει! Γιατί για εκείνον, το ίδιο είναι! Είναι χαρούμενος που με βοηθάει και πάντα έτοιμος να πάμε παντού! Κι εγώ, καθημερινά νιώθω ευγνώμων που η ζωή μου διασταυρώθηκε με αυτά τα υπέροχα πλάσματα, τα οποία έγιναν μια αλυσίδα για να μη μείνω ποτέ μου μόνη… Τη Λάρα, τη Μέη και τώρα τον Μπάμπου!

«Ο Γιώργος Σταμάτης, που πρόσφατα εξελέγη βουλευτής επικράτειας της ΝΔ και με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν, επέλεξε να μας προσκαλέσει στην ορκωμοσία! Διότι η πρόσβαση στη Βουλή, πρέπει να είναι ελεύθερη για όλους, ειδικότερα για αυτούς που παλεύουν για τα κοινώς αυτονόητα: για να μπορούν απλά, να ανέβουν ένα σκαλί ή να περάσουν μια διάβαση».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Σταμάτη, πρόκειται για την πρώτη φορά που σκύλος-οδηγός μπαίνει στη Βουλή.

«Η σχέση ενός σκύλου-οδηγού κι ενός τυφλού ανθρώπου, είναι σχέση ζωής. Η αέρινη εικόνα που βλέπετε, κρύβει μέσα της ώρες εκπαίδευσης, προσπάθειας, θυσιών και κούρασης. Αυτό, είναι το αποτέλεσμα και ο κάθε τυφλός άνθρωπος που θέλει να βλέπει μέσα από τα μάτια ενος σκύλου-οδηγού, πρέπει να έχει την ανάλογη υποστήριξη αλλά κι αναγνώριση. Διότι απλά είναι δικαίωμά του. Οι σκύλοι-οδηγοί επιτρέπονται παντού βάσει νόμου. Βοηθήστε μας να τους εκπαιδεύσουμε! Σκύλοι Οδηγοί Λάρα-Lara Guide Dog School», έγραψε κλείνοντας την ανάρτησή της η κηδεμόνας του Μπάμπου, παραθέτοντας μια φωτογραφία από την επίσκεψη του σκύλου-οδηγού στη Βουλή.Σε άλλη ανάρτηση, η κ. Γκέρτσου έγραψε κάτι με το οποίο όλοι μας εδώ, στο pet-in.gr, δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο: «Αν αξίζει κάποιος να πατά σε κόκκινα χαλιά, αυτός είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου!»

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ