Νέα τηλεφωνική γραμμή για τα αδέσποτα Δήμου Διονύσου

Ο Δήμος Διονύσου ενημερώνει τους δημότες του ότι δημιουργήθηκε τηλεφωνική γραμμή για όλο το 24ωρο κατά τη διάρκεια του χιονιά, προκειμένου να καλούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για αδέσποτα.

Επιπλέον, απέστειλε στα κατά τόπους κοινοτικά καταστήματα τροφή, ώστε να ταΐσουν τα αδέσποτα στις δύσκολες ώρες.

Καταθέτει ορισμένες γενικές οδηγίες για να τα βοηθήσει

  1. Προσφέρει επιπλέον φαγητό στους σκύλους και τις γάτες της γειτονιάς. Το η τροφή είναι ενέργεια η οποία βοηθάει στη θερμορύθμιση.
  2. Χτυπάμε το καπό του αυτοκινήτου μας πριν βάλουμε μπρος. Πολλές γάτες ψάχνουν καταφύγιο στη ζέστη της μηχανής με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν όταν το αυτοκίνητο μπει σε λειτουργία.
  3. Προσφέρει μια ζεστή γωνιά στο σπίτι μας σε κάποιον σκύλο ή γάτα της γειτονιάς μας, ακόμα και αν είναι στην είσοδο ή στο υπόγειο της πολυκατοικίας μας.
  4. Φτιάχνει ένα προσωρινό καταφύγιο για τις γάτες και τους σκύλους της γειτονιάς μας. Χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο πλαστικό δοχείο ή καλύπτουμε εξωτερικά ένα χαρτόκουτο με σακούλες σκουπιδιών έτσι ώστε να μη βραχεί.
  5. Αν έχουμε κάποιο αδιάβροχο και ζεστό ρούχο για τον σκύλο μας, σίγουρα ο σκύλος στο δρόμο θα το χρειαστεί περισσότερο. Του το δανείζουμε για όσο χρειάζεται.

Εντός των ημερών θα υπάρξει κάλεσμα για συγκρότηση ομάδας εθελοντών που στις δύσκολες ώρες θα αναλαμβάνει τη σίτιση των ζώων του Δήμου μας. Υπολογίζουμε στην εθελοντική σας συμμετοχή.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 2030658

Μαζί μπορούμε καλύτερα!


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ