Η «Νέμεσις» αφιερώνει την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Άστεγων Ζώων, στους Όλιβερ όλου του κόσμου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία «Νέμεσις», η μεγαλύτερη σήμερα Εθελοντική, Περιβαλλοντική, Φιλοζωική, Ακτιβιστική οργάνωση της χώρας, αφιερώνει την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Άστεγων Ζώων, στους Όλιβερ όλου του κόσμου.

«Ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, ενσυναίσθηση και σεβασμός μέχρι να μη χρειάζεται άλλο πια αυτή η μέρα, γράφει η κ. Νατάσα Μπομπολάκη με αφορά την σημερινή ημέρα για τα αδέσποτα ζώα.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη, μίλησε στην Ιουλία Τούντα και το in.gr για την αλλαγή και αναθεώρηση αντιλήψεων που έχει ο άνθρωπος απέναντι στα ζώα.

«Η προβληματική για την ηθική αντιμετώπιση των ζώων έχει απασχολήσει την ανθρωπότητα εδώ και πάρα πολλά χρόνια», τονίζει η κ. Μπομπολάκη.

«Αυτή η ημέρα δεν θα πρέπει να είναι απλά μία γιορτή προς τιμή τους. Θα πρέπει να είναι μια ημέρα – εφαλτήριο για αλλαγή και αναθεώρηση σκουριασμένων αντιλήψεων που έχει ο άνθρωπος απέναντι στα ζώα», συνεχίζει.

«Έτσι θα αποκτήσει νόημα και αξία η καθιέρωση της 4ης Απριλίου ως Παγκόσμιας Ημέρας των Άστεγων Ζώων Συντροφιάς. Όπως και με την πρόσφατη -εξαιρετική- εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, που την καθιέρωσε ως Πανελλήνια Σχολική Γιορτή», συμπληρώνει η κ. Μπομπολάκη.

Τέλος, η πρόεδρος της «Νέμεσις», εξηγεί ότι σήμερα στην Ελλάδα το αυτονόητο χρειάζεται να επιβληθεί με νόμους, πρόστιμα και ποινές, για να υποχρεωθεί ο Έλληνας να τηρεί τους κανόνες ευζωίας των ζώων, όπως αυτοί αναφέρονται στο τελευταίο νόμο 4830/21.

Φωτ.: Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι.

Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ